Van már blogod? Mi megmutatjuk, hogyan keress pénzt is vele!

2016. október 11. 07:43 - Chasetherabbit

Van már blogod? Mi megmutatjuk, hogyan keress pénzt is vele!

 

Napjainkban a blogok olvasása és írása már mindennapjaink részét képezi. Gondoljunk csak bele, hány olyan cég van, amely már ráébredt a tartalom marketing előnyeire. Sok esetben számos érdekességet, tippet trükköt találhatunk, ha blogok után kutatunk az interneten. Jusson eszünkbe bármi, biztosan találunk rá tartalmat. Viszont kereshetünk igazán sok pénzt is vele? Nincs egyszerű dolgunk, mert óriási a konkurencia.

A világ egyik legnagyobb blogger konferenciáját New Yorkban tartják. A Blogher15 alkalmával már számos jól kereső blogger sztár osztotta meg trükkjeit, tapasztalatait az írással kapcsolatosan.

blog-for-money.jpg

Visszatérve a pénzkeresésre..Valóban termelhet komoly bevételt egy blog?

Nos...Talán. Elég sok tényezőtől függ. Lássuk mik is ezek:

Akkor kezdjük a rossz hírrel. A legutóbbi felmérések szerint a bloggerek csupán töredéke keres kimagasló összeget a weboldalával. Lássuk az éves statisztikákat, amelyet az iblog magazin készített el egy olyan kérdőív alapján, amelyre bloggerek ezrei jelentkeztek, hogy megosszák tapasztalataikat:

  • 11% keres több mint 30.000 dollárt
  • 68% keresett kevesebb mint 5000 dollárt.
  • 6% keres több mint 60.000 dollárt
  • 15 °% hobbiból csinálja és meg sem próbál a hírdetésekkel pénzt keresni.

 

Az adatok alapján, azért jövedelem kiegészítésnek egyáltalán nem rossz. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a kérdőívet kitöltők csupán töredéke foglalkozik teljes munkaidőben az írással. Valójában elenyésző, 25% használja teljes értékű munkaként a blogkészítést, a megkérdezettek közül. Ez a 25% szeretett volna valóban „megélni” a blog készítésből! A legtöbb blogger vagy hobbiból vagy saját üzlete, termékei reklámozására használta a blogját.

blog.jpg

Hobbi bloggerből profi

Ahhoz, hogy valóban pénzt termeljen a blogod ugyanaz kell, mint egy éppen induló vállalkozás esetén: szorgalom, kitartás és türelem. Amennyiben tényleg érdekes cikkeket közölsz és növekszik az oldalad látogatottsága, még akkor is, legalább egy évet kell várnod, vagy többet. Ennek egyszerű az oka. Idő kell az embereknek, hogy megismerjenek és idő kell ahhoz is, hogy pénzt termeljen a forgalmadból a blogod. Természetesen az, hogy mennyi pénzt fog termelni a blogod, attól függ mennyire értékes a tartalom, milyen jó a keresőoptimalizálás és mennyi pénzt invesztálsz annak hírdetésébe!

Használhatod a blogodat brandépítésre, összekapcsolhatod céged termékeivel, állást is tudsz hírdetni rajta, de ez mit sem ér, ha nem találod meg a potenciális látogató közönségedet. Ezért fontos a keresőoptimalizálás.

problogger1.jpg

Néhány érdekes tipp, hogyan válhatsz profivá.

 1. Olyan témát válassz a blogodhoz, ami a szenvedélyed és te magad is érdekesnek tartod.

Lehetnek jó írói képességeid, ha olyan dologról akarsz beszámolni, amely egyáltalán nem érdekel, nem fogsz jó tartalmat gyártani. Mindenképpen azt a témát kell megtalálnod, amelyről te is szívesen olvasnál, sőt számodra is érdekes miközben írsz róla. Nem mondunk ezzel kifejezetten újat, az élet is így működik. Ha szeretetből csinálsz valamit, idővel elnyered majd a megfelelő fizetést is érte!

edit_1.jpg

2.Találd meg a piaci rést!

Nem mondunk azzal sem újat, ha kijelentjük, hogy az interneten nem könnyű olyan témát találni, amely érdekes, de már nem foglalkozik vele valaki. Természetesen az egyik legjobb módja a jó tartalomírásnak, ha olyan témát választunk, amely érdekelné az embereket, de mégsem találnak megfelelő oldalt, amely ezzel foglalkozik. Készíts kérdőíveket, végezz piackutatást, hogy megtaláld a legmegfelelőbb témát!

Erica Tannen a http://the-e-list.com/ blog ügyvezetője például azzal keresett pénzt, hogy a Connecticut tagállammal kapcsolatosan minden információt megjelenített a blogján. Hol tudsz vásárolni, milyen helyeket érdemes felkeresni és így tovább. A blog havi 74000 oldal megtekintéssel garantáltan meghozta néhány éven belül a sikert.

a1blog.jpg

3.Fejleszd a szerkesztői képességeidet!

A legtöbb blog esetében nagyon fontos a megjelenés is a tartalom mellett. Elkerülhetetlen, hogy megtanuld a képek megfelelő pozicionálását, végezz rajtuk vágási munkálatokat, ha felmerül rá az igény. Természetesen szintén döntő fontosságú, hogy elhelyezd a social media ikonjaidat is és összekösd hírlevéllel a felületet. Nagy segítség lehet az alábbi weboldal. Nem mondunk újat, ha azt mondjuk elengedhetetlen egy Facebook vagy Pinterest fiók létrehozása, hiszen ezekről a platformokról érkezhet látogató közönséged jelentős része!

editor-photo-features-crop-rotate.jpg

4. Vedd fel a kapcsolatot más bloggerekkel!

Első gondolatra a blog írás egy magányos tevékenység, de nem kell annak is lennie! Számos érdekes tippet, trükköt tudsz megosztani és kapni is egy adott témán belüli blogger társadtól! Köss virtuális szövetségeket és osszátok meg a tudást egymással!

love_on_mac_wallpapers_making_happy_people_770793_jpeg-1280x800.jpg

5. Mindig legyél naprakész!

A bloggolás nem az, ami volt 4 évvel ezelőtt és kicsit más, mint, amilyen tegnap volt. Tudjuk, hogy rohamos tempóban fejlődnek a virtuális szolgáltatások, ezért nagyon fontos, hogy mindig a legfrisebb információkat szolgáltasd a látogatóidnak. Pontosan akkor, amikor azok kikerülnek az internetre. Nem utána egy-két nappal. Némely esetben még az órák is számítanak. Természetesen ez komoly kutatómunkát és szorgalmat igényel, de, ha szereted, amiről írsz, nem lesz teher számodra.

6. SEO

Egy nem megfelelően keresőoptimalizált blog olyan, mint a polc mögé rejtett remek olvasmány, aminek senki sem tud  a létezéséről! Fontos, hogy elérd a látogatóidat, használj kulcsszavakat és megfelelően gyors legyen a weboldalad. Ne feledd! A felhasználói élmény elsődleges prioritást élvez! Minden meg kell tenned, hogy a blogod eljusson a célközönséghez. Hiába a jó tartalom, ha a tiéd helyett egy másik blogot dob ki a Google keresőmotorja.

seo.jpg

7.Saját domain név

Számos weboldal kínál nekünk ingyenes blog létrehozást. Ezek azonban csalókák lehetnek, hiszen nem a saját weboldaladat reklámozod vele adott esetben, hanem mintegy aldomainként szerepel a blogod. Ne hírdesd mások weboldalát, amikor a sajátod lenne a cél. Számos megoldást találhatsz, ahol kedvezményes áron elkészítik a saját blogodat. Ne feledd! Befektetés nélkül nincs profit sem!

businessdomainnames_213667126.jpg

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyit.blog.hu/api/trackback/id/tr1411692477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Café Catalunya (törölt) 2016.10.13. 11:08:57

Köszönöm az infókat, sokat fog segíteni a munkámban.
süti beállítások módosítása