Íme, a világ 10 legértékesebb weboldala

2016. április 22. 06:36 - Chasetherabbit

A következő néhány pontban összegyűjtöttük azokat a site –okat, amelyek kimagasló látogatottságuk és értékük alapján a legjobbnak számítanak a világon. Fontos megemlítenünk, hogy ezek nem a cég valós értékét, hanem a weboldal látogatottsága alapján számított globális helyezését mutatják be.Az alábbi pontokban, a közismert és hivatalosan is elfogadott alexa rangsorát fogjuk nektek szemléltetni. Az amazon egyik népszerű elemzési oldala egy hatékony algoritmussal számítja ki, melyek a leginkább értékes weboldalak, mind látogatottsági, mind keresőoptimalizálási szempontból.

top10.jpg

1. google.com

 

Bizonyára nem fogtok meglepődni azon, hogy ki került listánk élére. A keresőóriás, a maga szerény kis 365,46 milliárd dolláros vagyonával, jelenleg a legértékesebb weboldalt birtokolja a világon. Függetlenül attól, hogy sok aktuális botrány kering a cég körül ( főleg az adózásból kifolyólag ), kétségbe vonhatatlan tény, hogy megkönnyíti az életünket. Ki ne használná napi szinten a mára egyeduralkodóvá vált kereső rendszert?Érdekesség, hogy a Google első verziója még a Stanford Egyetem egyik domain nevét használta(google.stanford.edu), majd 1997 szeptember 15 –én védették le a Google.com – ot.

google-485611_960_720.png
2. youtube.com

 

Valószínűleg az sem fog senkit különösebben meglepni, hogy a szintén Google tulajdonú honlap, a youtube.com áll a második helyen. Az már inkább érdekes információ a mindenki által közismert videó megosztó webhellyel kapcsolatosan, hogy 2005 februárjában alapította, három, korábban az elektronikus kereskedelemben népszerűvé vált Paypal cég alkalmazottja. Egy évvel később, 2006 novemberében a Google fel is vásárolta a weboldalt, szerény 1,65 milliárd dollárért (akkori árfolyamon számolva 318 milliárd forintért) Megdöbbentő tény, hogy jelenlegi adatok szerint több mint napi KÉT MILLIÁRD látogatója van az oldalnak.

youtube.jpg

3. facebook.com

 

A Mark Zuckerberg által létrehozott közösségi háló a harmadik helyen áll világ viszonylatban. Akik látták a Facebook alapításáról szóló filmet  tudják, hogy az oldal 2003 – ban egy egyetemisták számára létrehozott kezdetleges társasági oldalból , a Facemash – ből nőtte ki magát. Népszerűsége pedig folyamatosan növekszik, a 2016 januári adatok szerint 1591 millió felhasználóval büszkélkedhet. Ha ennél is mélyrehatóbban szeretnénk tanulmányozni az oldal különböző interakcióit, íme néhány érdekes adat 2014 – ből:

  • 201 milliárd ismeretségi kapcsolat
  • 6 milliárd lájk naponta
  • 400 milliárd megosztott fotó
  • 7,8 billió elküldött üzenet

facebook.jpg

4. baidu.com

 

Negyedik helyezettünk már korántsem hat annyira természetesnek, mint korábbi társai. A 2000 – ben alapított baidu.com egy kínai internetes keresőportál, a Goolge kínai megfelelője, ha úgy tetszik. A kínai nyelvű baidu weboldalakat, zenei fájlokat, képeket indexel. Továbbá 57 keresési és közösségi szolgáltatást ajánl felhasználóinak, melynek egyike a baidu enciklopédia, amely még könnyen lehet a Wikipédia versenytársa hosszú távon! A sokak számára nem ismert oldal jelenleg 740 millió weboldalt jegyez, 80 millió képet és közel 10 millió multimédia fájlt. 2012 – ben már a keresések közel 80% - át a baiduval végezték Kínában, amely tekintetbe véve az ország 1,357 milliárdos lakosságát, elég tekintélyes számnak könyvelhető el.

baidu-logo-irl.jpeg

5. yahoo.com

 

A Yahoo internetes portál és hírkatalógus függetlenül attól, hogy a Google letaszította trónjáról, még mindig az 5. legértékesebb weboldalt birtokolja. Nem is féltjük őket, hiszen a napi 2,5 milliós látogatottságukkal változatlanul az egyik legnépszerűbb weboldalt tartják fenn a világhálón. A céget egyébként  David Filo és Jerry Yang alapította 1994-ben, akik szintén a Stanford egyetem tanulói voltak, akárcsak a Google esetében. Kezdetekben a Yahoo is kereső engine - ként működött, majd később szinte elsöpörte, a semmiből megjelent Google.

yahoo.jpg

6. amazon.com

 

Az 1994 – ben alapított internetes kereskedelmi céget Jeff Bezos alapította, gyakorlatilag a saját garázsában. Listánk 6. helyezettje online könyvesboltként indult. Akkoriban a könyveket forgalmazó csomagküldő szolgálatok körülbelül 200.000 kiadványt árultak, Jeff felfedezte az ebben rejlő lehetőséget, hiszen egy online könyvesbolt sokkal többet el tudott adni ennél a számnál. Mára már merőben megváltozott a weboldal által kínált termékek palettája. Az Amazon logóján 2000 óta egy nyíl mutat az A-tól a Z-hez, ezzel jelezve, hogy A-tól Z-ig minden terméket szállítanak. Érdekes, hogy a jelenleg több mint 1 milliárd dolláros profitot termelő cég alapításától számítva 4-5 évig egyáltalán nem termelt nyereséget.
amazon.jpg

7.wikipedia.org

 

A  nyílt tartalmú,  közösség által fejlesztett világhálós enciklopédiát 2001-ben alapította Jimmy Wales és Larry Sange. A többnyelvű tudástár angol változata 2015 – ben elérte a hihetetlen, 5 milliós cikkszámot. Ez a világ legnagyobb enciklopédikus műve. A weblap annyira bele nőtte magát a hétköznapjainkba, hogy az internet tíz népszerű szolgáltatása közül az Index-olvasók a Wikipédiát, 2010-ben a harmadik leginkább pótolhatatlannak választották (a Google-t és a YouTube-ot követően). Világszerte több mint 39 millió felhasználó szerkeszti a wikipédia cikkjeit. Elég megdöbbentő szám, nem?:)

wikipedia-logo.jpg

8. qq.com

 

Szintén egy olyan weboldallal találkozunk a 8. helyen, amely sokak számára nem mond semmit. Ennek ellenére igazán említésre méltó jelenség, hiszen Kína legnagyobb és leginkább használt internetes portáljaként tartják számon. A Tencent Inc által birtokolt honlap 1998 – ban látott napvilágot és számos hasznos funkciót magában foglal. A különböző online játékoktól, az információ megosztási szolgáltatásokon át, levelezésre és chat-re is használható az oldal. Tulajdonképpen az összes népszerű internetes szolgáltatás gyűjtő helyeként funkcionál. Jelenleg 448 millió aktív felhasználója van.

vzt-qq-09102012.png

 

9. google.co.in

A kilencedik leglátogatottabb weboldal a Google indiai megfelelője. Teljesen ugyanazoknak a funkcióknak az ellátására képes, mint az itthon használt verzió, azzal a kivétellel, hogy ezt a domain nevet tudjuk elérni, ha Indiából próbálunk rákeresni valamire. Nyilvánvalóan az ország lakosságának méreteiből adódóan került fel listánkra, azonban mindenképpen érdemes megemlíteni.

google_co_in.jpg

 

10. twitter.com

 

A twitter ismeretségi hálózat és mikro blog szolgáltatás már itthon is kezd egyre népszerűbbé válni. A weboldalt 2006. Július 13 – án alapították, tehát viszonylag fiatalnak tekinthető. Ennek ellenére méltán birtokolja a 10. legnépszerűbb weboldalnak járó helyet a maga 311 milliós felhasználói körével. Érdekes adat, hogy a regisztrált felhasználók száma 2012 és 2015 között megduplázódott, tehát egyre inkább gyarapodó tendenciát mutat. A Twitter hihetetlen népszerűsége annak is köszönhető, hogy a fejlesztők idejében elérhetővé tették a Twitter API-ját. Így rengeteg új fejlesztés jelent meg a felhasználók igényeinek megfelelően. Ilyen például a magyar felhasználókra, illetve magyarul írókra szűrő, bár mára már megszűnt Turulcsirip, vagy a magyar trendeket is megjelenítő Yamm.

twitter.jpg

Nos, láthatjátok, hogy egy weboldal értéke az interneten és az azt üzemeltető cég helye világ viszonylatban igencsak eltérhet egymástól. Érdekes tény, hogy a világ egyik legnagyobb cégének, az Apple-nek a hivatalos weboldala csupán a 47. helyen van a listán.

Köszönjük, hogy elolvastad!

Ha tetszett a cikk lájkolj minket facebookon és vess egy pillantást a weboldalunkra is!

Egy kis ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

E-mailt küldenél telefonról? Íme, a legjobb applikációk

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyit.blog.hu/api/trackback/id/tr548649040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2016.04.22. 16:51:20

aszittem, hogy a pina.hu is benne lesz... :(
süti beállítások módosítása