Seo és minden, ami mögötte van...

2016. február 06. 19:35 - Chasetherabbit

Mi a SEO

 

A SEO ( angolul: Search Engine Optimization ), a szövegírásnak, a modern weboldal programozásnak, valamint a megfelelő link építésnek olyan komplex formája, amely azt a célt szolgálja, hogy a lehető legjobb helyezést érd el a Google kereső engine - en belül. A keresőoptimalizálás nem túl népszerű tevékenység itthon. Kevesen tudják megfelelően elvégezni és még kevesebben nem próbálnak meg átverni minket.

seo-in-2014.jpg

Tévhitek és átverések

 

Annak ellenére, hogy a Google maga is közzétett egy dokumentációt arról, mik is azok a szempontok, amelyek alapján megfelelően tudjuk optimalizálni a weboldalunkat, az esély, hogy a legelső helyre kerüljünk, kifejezetten alacsony. Gondoljunk csak bele, hogy a legelső helyre az adott témában egyetlen egy valaki kerülhet. Nyilvánvalóan olyan weboldal fog felkerülni, aki már régóta és tudatosan foglalkozik weboldala kereső optimalizálásával és a megfelelő tartalom - design - szolgáltatás összehangolásával.

Természetesen számtalan olyan céggel találkozhatunk, akik márpedig garantálni tudják, hogy első helyre kerülj, de ezeknek nem érdemes bedőlni, hiszen ez egy folyamat, amely hosszú évek fáradtságos munkájával sem biztos, hogy elérhető. Ezzel jól ki tudjuk szűrni a csalókat is, amint meghalljuk, hogy elsőre helyre kerülhetünk, néhány hetes munka segítségével nyugodtan ignoráljuk az illetőt.

Természetesen a SEO "szakemberek" órabére pofátlanul magas és nem lehetünk biztosak benne, hogy megfelelő kezekben van a weboldalunk. A következő cikkben össze fogom gyűjteni nektek azokat, a cégeket, akik releváns segítséget tudnak nyújtani a témában.

Miért nehezítik az életemet a SEO - val?

Nos, a Google célja az volt ezeknek a szempontoknak a megadásával, illetve elvárásával, hogy minél felhasználó barátibb, kezelhetőbb, és átláthatóbb weboldalak szülessenek az interneten. Ez egyáltalán nem rossz, és úgy gondolom mindenkinek az érdekét képezi, hogy a lehető leggördülékenyebbé tegye a felhasználó élményt weboldalán. Tanulni kell és haladni a korral, nincs mese!

a4lgln6_700b.jpg

A kereső optimalizálás kétségtelenül a fejlődés része és érdemes minél nagyobb figyelmet fordítani rá, hiszen az kétségtelen, hogy befolyásolja a weboldalunk forgalmát. Nem véletlen a mondás, ha el akarsz dugni valamit, tedd a Google második lapjára. Te hányszor nézed meg a második oldalt? Nem túl gyakran jutsz el odáig, igaz?

Tulajdonképpen ezzel tökéletesen tudjuk szemléltetni ennek a műveletnek a fontosságát. A következő bejegyzésekben részletesen elmerülünk a különböző kereső optimalizálási módszerekben, hogy akár ti is el tudjátok végezni őket, külső segítség nélkül.

Tetszett a cikk? - Lájkolj minket Facebookon!

Olvasd el többi bejegyzésünket is:

Miért kell egy vagyon fizetnem a weboldalmért?

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes landing page titka

8 szempont amivel felturbózhatod a weboldaladat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyit.blog.hu/api/trackback/id/tr918365978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása