Wordpress - Minden a két lépcsős azonosításról

2016. október 19. 07:49 - Chasetherabbit

Wordpress - Minden a két lépcsős azonosításról

duoscreen_740.png

Amennyiben aktiváljuk a két lépcsős azonosítást a Wordpress weboldalunkhoz, szignifikánsan meg tudjuk növelni a védelem hatékonyságát. Ebben a cikkben meg fogjuk mutatni nektek, hogyan tudjátok feltelepíteni és használni a Clef-et, amely feltehetően a legegyszerűbb módja a két faktoros autentikáció létrehozásának. Ez technikai szempontból annyit jelent, hogy a megszokott jelszó/felhasználónév mellett egy mobil alkalmazás segítségével tudtok hozzáférni a weboldalatokhoz. Lássuk, hogyan is kezdjük hozzá:

Clef telepítése és aktiválása

A Clef egy védelmi plugin a Wordpress oldaladhoz, ezáltal pontosan úgy kell instalállnunk, mint bármelyik másik programot. A „bővítmények” menüpontból haladj tovább az „új hozzáadására”, majd a keresőben egyszerűen kezd el beírni a plugin nevét. Ezt követően már nem kell mást tenned, mint aktiválnod a plugint.

Természetesen a Clef aktiválása is a Wordpresss oldalad Backend részéről lehetséges. Lépj be az admin felületre és keresd meg a már feltelepített „Clef” menüpontját!

clef11.jpg

Amikor rákattintasz, a Clef landing page-t fogod látni. Itt  egyszerűen csak válaszd ki a „Get Started” gombot a továbblépéshez. Meg fogja kérdezni a program, hogy a működéshez szükséges mobil applikációt feltelepítetted-e. Alapvetően a Clef használatához két további teendőre lesz szükséged. Az email címedre és egy négy jegyű pinkód-ra.

clef3.jpg

Amint az applikációt sikeresen feltelepítetted a telefonodra, meg fogja kérdezni a rendszer, hogy szeretnéd-e szinkronizálni a Wordpress weolbdaladdal. A jóváhagyás gombra koppintás után csak fel kell venned a képernyőn megjelenő „hullámokat”. Néhány másodpercen belül már kész is.

Ezt követően már csak meg kell nyomnod a „complete setup” gombot.

screen-shot-2015-02-19-at-11-59-28-am.png

Ezek után, már könnyedén tudod kezelni az okostelefonoddal a be és ki jelentkezést a Clef applikációján keresztül.

Hogyan kapcsoljuk ki az átlagos jelszó védelmet.

Alapvetően a Clef nem fogja kikapcsolni az általános Wordpress autentikációs folyamatot. Ez technikailag annyit jelent, ha valaki tudja a jelszavadat, ugyancsak be tud lépni az admin felületedre. Amennyiben biztosra szeretnél menni, kényszerítheted a belépő felhasználókat a Clef használatára, megelőzvén a későbbi problémákat.

shutterstock_260700536-1.jpg

Természetesen van köztes megoldás is, amennyiben azt szeretnéd, hogy az átlagos felhasználók a Clef nélküli autentikációt használják, míg az admin felületre ( Wordpress backend ) belépő szerkesztők kényszerítve legyenek a Clef féle biztonságos bejelentkezés használatára.

Amennyiben elvesztenéd vagy ellopnák a telefonodat az alábbi útmutató segítségével könnyedén lehetőséged lesz hozzáférni a weboldaladhoz!

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyit.blog.hu/api/trackback/id/tr4911741373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása