A 8 legjobb vírusírtó 2016-ban!

2016. október 26. 06:40 - Chasetherabbit

Íme a legjobb vírusírtók

Nem mondunk újat, ha kijelentjük, hogy amint a számítógéped csatlakozva van az internetre, azonnal fenyegetéseknek van kitéve. A rossz indulatú fájlok letöltésével érkezett beágyazódás a rendszeredbe, a legnépszerűbb módja annak, hogy a vírusok, trójaik és egyéb rosszindulatú fájlok felkerüljenek a gépedre. Kétségtelen, hogy egy tucat ingyenes vírusírtót találhatunk az interneten, de ezek nagyon is különbözőek lehetnek és nem biztos, hogy az első a legjobb választás. Összegyűjtöttük nektek azokat az ingyenes programokat, amelyek sebesség, kezelhetőség és hatékonyság szempontjából a leginkább bölcs választást jelenthetik számotokra. Kihagytuk a kedvencedet? Nyugodtan kommenteld a nevét és írunk róla egy részletes beszámolótJ

virus.jpg1. Avira Free Antivirus

 Gyors, könnyen kezelhető és hatékony. Ráadásul online nyomkövetés ellen is véd!

Listánk első helyezettjét közel 477 millió ember installálta eddig. Az Avira különlegessége abban rejlik, hogy egészen egyedi módon leplezi le a vírusokat. Mivel egy felhő alapú védelmi mechanizmusról beszélünk, érdekes dolog történik, ha egy új vírussal találkozik egy felhasználó. Az Avira összes usere tudomást fog szerezni arról, hogy érkezett egy teljesen új fenyegetés, függetlenül a tartózkodási helyétől. Így megfelelően fel is tudnak készülni rá.

Az Avira gyors és felhasználóbarát, nem fogsz folyamatos figyelmeztetésekkel és felugró ablakokkal találkozni, csak abban az esetben, ha tényleg szükség van rá. Képes a nem kívánatos alkalmazások azonosítására is, de a legfontosabb, hogy 100% - os védelmet ad a malware fenyegetések ellen. Ezzel bőven az összes riválisa elé kerül.

virusitrok.jpg2. Bitdefender Antivirus Free Edition

 Második helyezettünk gyors és diszkrét védelmet kínál, természetesen teljesen ingyen!

Kétségtelen, hogy számos olyan antivírus programmal találkozunk, amely mindent tudni akar rólunk. Az sem meglepő, ha tapasztalunk rengeteg felugró ablakot, amely idegesítően próbálja tudtunkra adni, hogy épp az adott program hol és mikor fedezett vagy védett ki vírus támadásokat. Nem így, mint ez a program. A bitdefendert, akár egy vírusirtó ninja, halkan lapít, nem zavarva minket egészen addig, amíg nincs szükség rá. Akkor azonban könyörtelenül csap le az árnyék leple mögül előtörve, a nem kívánatos betolakodókra.

Egy olyan programról beszélünk, amely teljesen hirdetés mentes és ráadásul nem terheli le a géped erőforrásait sem. Ha szeretsz lavírozni, biztosan találni fogsz számos egyéb programot is, amely kedvedre való lenne. Mindazonáltal, akik szeretik a békét és nyugalmat továbbá kifejezetten szeretnék lecsökkenteni a programok különböző információ ablakait munkamenet közben, nehéz a bitdefender-nél jobb lehetőséget találni.

bit2016.png

3. AVG AntiVirus Free 2016

Remek vírusirtó számos kiváló funkcióval

Bizonyára sokan használjátok már évek óta ezt a népszerű vírusírtó programot, jóllehet egy picit lelkesen szokott minket informálni azokról a dolgokról, amelyekre nem kifejezetten vagyunk kíváncsiak.

Ennek ellenére a kezelő felülete rendkívül jól navigálható, az ellenőrzője pedig nem csak a fileokat, de a linkeket is átnézni nekünk. Figyelemre méltó funkció az is, hogy okostelefonról is le tudjuk futtatni az ellenőrzést a gépünkön, amennyiben úgy véljük vírusos lehet. A fizetős verziók még robosztusabb védelmet és titkosítást ígérnek tűzfallal egybekötve, de az ingyenes program is kiváló választás lehet számotokra.

avg10_3d_rgb.png

4. Avast Free Anti-Virus 2016

 Malware és vírus védelem, kiegészítve az otthoni hálózatod biztonságával!

Az Avast szintén egy népszerű ingyenes vírusírtó szoftver, kijezetten impresszív ajánlatával. Természetesen véd a vírusok és malware-ek ellen, kiegészítve ezt az otthon WIFI hálózatod védelmével, illetve az abban rejlő biztonsági rések módszeres felkutatásával. Ráadásul, egy úgynevett jelszó tárolót is igénybe tudsz venni, amelyben biztonságosan és könnyen hozzáférhető helyen tárolhatod az összes jelszavadat.

Ahogy általában a prémium verziós programoknál lenni szokott, az Avast is számos plusz funkciót a fizetős szolgáltatásába épített be. Mivel alapvetően nincs benne adathalászat és spam védelem, ezeket sajnos az ingyenes verzióból nélkülöznünk kell. Mindazonáltal, még mindig egy kiváló program az ingyenes is, amely a legtöbb általános online fenyegetés ellen megfelelő védelmet biztosít.

avast.png

5. Ad-Aware Free Antivirus+

 Egy átfogó vírusirtó program, amely minden lényeges funkciót magában foglal.

Ahogy a neve is mutatja, az ad-aware valójában egy anti-reklámprogramnak indulva kezdte meg életútját és kifejezetten jó volt benne. Az évek és felmerülő igények következtében, azonban egy olyan vírusírtó programmá nőtte ki magát, amely figyeli a letöltött fájljaidban rejlő esetleges fenyegetéseket, spyware ellen is kiválóan véd, továbbá képes megmondani egy adott weboldalról, hogy mennyire biztonságos számodra. Ráadásul játék közben biztosan nem fog zavarni.

Szintén nem tartalmazza a program ingyenes verziója , az adathalászat elleni védelmet, az email figyelőt, nem úgy mint prémium ikertestvére. A lényeges funkciókat, amelyekre szükségünk lehet, azonban az ingyenes verzió is kiválóan lefedi.

adaware_free_antivirus.jpg5. 360 Total Security 2016

 Négy különböző antivírus csomagot olvaszt egybe eggyé, de sajnos nem a leggyorsabb szoftver a felsoroltak közül.

Miért is választanál egy adott technológiát, ha vírusirtóról beszélünk? Ahelyett, hogy választhatnál mindjárt 4-et? A 360 total security kombinálja ( A QIHO  -ból) az alábbi vírusirtó programokat: Avira, BitDefender, 360 Cloud Scan Engine és végül a  360 QVMII AI Engine. Azt gondolnánk, nincs olyan vírus, amelyet ez a hasznos kis program nem találna meg. De bízhatunk-e a hatékonyságában? Bizonyos körökben a Qiho-t az online védelmi mechanizmusok Volkswagenjének tekintik, amely befolyásolja a programjait azért, hogy jobb eredményeket érjen el a teszteken.

Ráadásul a BitDefender ki is van kapcsolva alapértelmezetten, így neked kell konfigurációs beállításokat végezneD, hogy megkapd a megfelelő védelmet.

Egyébként remek választás ez a kis program, bár néha lassúbb mint kellene. Természetesen ajánljuk a használatát, amennyiben az előbbiek nem nyerik el a tetszéseteket.

fb_post_windows10_031.png7. Panda 2016 Free Antivirus

 Antivírus, amely szintén felhő-alapú védelmet ígér neked.

Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb terhelést okozza a számítógépednek, a Panda felhő alapú vírus kereső rendszert alakított ki. Mivel alapvetően az ingyenes programokat gyűjtöttük össze nektek, így ebből az aspektusból szemléljük meg a szoftvereket. Ezt tekintve pedig a Panda igencsak hátra marad társaitól.Túl sok izgalmas funkciót, mint például a spamek elleni védelem, vagy a titkosított jelszó tároló sajnos nem ajánl nekünk, az ingyenes program keretein belül.

Természetesen, azért a lényeg benne van és elég jó eredményeket ért el az ismeretlen vírusok azonosítása terén is. Nem tud versenyre kelni az Avast, az AVG vagy a Bitdefender programokkal sem, de ettől függetlenül jól működő védelmet kínálhat, amennyiben rá esne a választás.

panda.jpg8. Microsoft Security Essentials and Windows Defender

 A Microsoft termékei könnyen kezelhetőek, de nem nyújtanak akkora védelmet, mint a fentebb megnevezett programok

Ki tudná jobban megvédeni a számítógépedet, mint maga az operációs rendszer megalkotója? Hiszen igazán ők ismerhetik azokat a védelmi réseket, amelyeken keresztül behatolhatnak a kéretlen fenyegetések a rendszerünkbe. Jelenleg a Windows sokkal biztonságosabb mint valaha volt és a Microsoft masszív forrásokat áldozott bele, hogy megfelelő védelmet biztosítson.

Nos az eredmény, ahogy az várható is volt, remekül harmonizál a Windows operációs rendszerekkel. Mindazonáltal még így is alul marad listánk többi szereplőjével szemben.

Több mint a semmi, de messze nem a legjobb...

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyit.blog.hu/api/trackback/id/tr7711655452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korupisti 2016.10.27. 09:18:15

A Comodo-ról mi a véleményed? Köszönöm a választ, üdv.István

William Kidd 2016.10.27. 11:01:20

Meglepo, hogy a Kaspersky nincs a felsorolasban. Boven top virusirto. Hatekony es eszrevetlen.

Bobby Newmark 2016.10.27. 11:01:50

Jó, és elárulja nekem valaki, hogy mi a funkciója egy vírusirtónak így 2016-ban, azon túl, hogy rátelepszik az erőforrásokra?

Nekem a 20 éves PCs pályafutásom során még nem volt olyan, hogy vírusos lett a gépem, és a vírusirtó vette volna észre. Eleve kb öt évente egyszer nyalok be vírust, de akkor meg olyat, amit a gyorsan letöltött bármilyen vírusirtó nem tud eltakarítani, legtöbbször fel sem ismeri, ellenben van rá konkrét eltakarítóprogram.
Ráadásul összesen egyetlen egyszer kaptam vírust internetes támadásból, minden más alkalommal én voltam a figyelmetlen (pl: letöltésnél bepipálva maradt a "telepítsd a download managert", ami nettó eltakaríthatatlan reklámtukmáló vírus volt).
Otthoni gépemen nincs vírusirtó, csak tűzfal, soha semmi gond nem volt még. Itt az irodában van vírusirtó, 4 év alatt még konkrétan _semmi_ dolga nem volt.
Nem mellesleg kibaszásból némely vírusirtó eltakarítja a torrentezett játékok crackjeit szó nélkül (amik NEM vírusosak!), tehát amellett, hogy semmi hasznom nincs belőle, még kárt is okoznak.
Szóval mi értelme van erre erőforrást pazarolni?

William Kidd 2016.10.27. 11:14:19

@Bobby Newmark: Amugy ezt a kerdest szegeztek nekem is, mivel en konzervativ modon, amiota van gepem a '90-es evektol mindig rakok fel valami virusirot. Van olyan, ami sok szemetet blokkol, a kikapcsolasaval elkerulhetoek a teves "crack" torlesek, illetve nem eszreveheto az eroforras elvonasa. A Kasperskyt ilyennek ismerem. Hozzateszem jelenleg BitDefender van fent, csak azokkal meg elszallt a lo, olyan draga lett.

RevoltED 2016.10.27. 11:38:10

@Bobby Newmark: Van benne valami. Egy régebbi gépemen nem tudtam telepíteni vírusírtót, illetve amivel próbálkoztam (AVG, Viper McAfee stb.) azok mind ram-gyilkosok voltak és a gépemben összesen volt talán 1Gb ram. Ellenben használtam tűzfalat: Outpost. Eszméletlen védelmet biztosított. Talán egyszer sikerült egy zsarolóvírust beszednem valahonnan, bár előtte figyelmeztetett a progi hogy nem kellene megnyitni azt a progit :) Egy másik gépen megnéztem hogy mi a megoldás erre, melyik vírusírtó lenne az ami hatékonyan eltakarítja a vírust, de nem volt egy sem. Így maradt a gyalu és az újratelepítés mint megoldás. Igaz ez még abban az időben volt amikor egy vírus csak az op.rendszert táadta meg és nem az adatokat, illetve a format után nem köszönt vissza a memóriákból.

Bobby Newmark 2016.10.27. 11:41:46

@William Kidd: De választ azt nem adsz rá? :P

Jó, oké a "sok szemetet blokkol" az némileg válasz, csak nem értem, mit blokkol azon túl, amit a tűzfal, a böngésző, meg az adblocker plugin nem?

És ha nulla kézzelfogható előnye van, akkor meg szenvedjen a crack eltüntető hulladékokkal az, akinek muszáj...

Az erőforrás elvonása meg akár észrevehető, akár nem, elvi a probléma. Nem azért megy a gépem, hogy fűtse a szobát és ellegyen magában. Ha a víruskereső miatt 1 fps-sel kevesebb van játékban, vagy egy tizedmásodperccel többet tölt, vagy lassabban indul valami, akkor már megéri lelőni az egészet a francba. Szerintem.

Bobby Newmark 2016.10.27. 13:46:43

@RevoltED: Én egyszer, még DOS-os időkben fogtam vírust "kézzel". Egyszer feltűnt, hogy indítás után megváltozott az exe fájl mérete. Fogtam egy pici exe-t, talán valami pkunzip.exe-t, csináltam belőle másolatot, és az egyiket elindítottam. Aztán megnéztem, hogy mivel lett több, rákerestem fájl tartalomra talán DosNavigátorral, és az összes érintett exe-t töröltem. (próbáltam levágni a végéről a plusz tartalmat, de nyilván volt benne ugrás a vírushoz, ami így fájlon túlra akart ugrani, szal nem működött a módszer).
A dolog szépséghibája csak az, hogy mindezt már a vírus miatti gyalu UTÁN játszottam el, nem előtte. Valahonnan visszaette magát a kis rohadék...

Az adatok lekódolása meg amúgy nem új módszer, a OneHalf a kilencvenes évek elején is már csinálta ezt. Egyik ismerősöm pl be is nyalta. Kérdezte, hogy az mit jelent, hogy kiírta a gépe, hogy "This is one half"? Én meg szörnyülködtem, mert anno ez volt a legdurvább vírus, amit ismertem...

Komojtalan 2016.10.27. 14:42:53

Azt hiszem én is rossz blogra kerültem, mert nekem is csak "levakarhatatlan" "vírusaim" voltak. Én is free programmal telepítettem őket, vagy inkább őt. X64 csere után lusta voltam a régi FLV lejátszóm megkeresni, gyorsan letöltök egyet. A gyors letöltésből egy újra install lett 2 óra szenvedés után. Egy free Win patrol van telepítve, az szól ha valami települni akar valami veszélyesebb helyre. Ekkor is szólt, mégis valahogy feltelepült. Mindenhonnan letöröltem/kitöröltem mégis mindig előjött a szemét reklámjaival. Sok "veszélyes" helyen is megfordulok, azt sem lehet mondani hogy nem vagyok a neten eleget, még sem akarnak azok a fránya vírusok települni. Viszont jó pár cég szépen megél a vírus irtásból, szerintem jó párat ők írnak. Jó példa a fenti vírus, amikor a vírus irtó rakott rakott fel újabb reklámokat, itt untam meg és lett a reinstall. 20 év alatt összesen 3 vírust láttam. akkor nekem talán felesleges pocsékolnom a villanyszámlára, meg jobb gépre a pénzt.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2016.10.27. 14:55:00

@Bobby Newmark:

:: Egyszer feltűnt, hogy indítás után megváltozott az exe fájl mérete.

Írtam az assembly progimat, és észrevettem, hogy másfélK helyett vagy 4K lett a mérete. Nagyon gyorsan kerestem a vírusokat...

2016.10.27. 15:09:42

@Bobby Newmark: maximalisan osztom.

Eznem is neked valo vagy nekem, hanem az atlag usereknek akik kattintanak mindne szarra.

Egy hasonlattal elve: van aki minden 23 betus szar nelkul (ABS ACS stb) tud vezetni, van aki azzal sem.

A jozan eszbol elkovetett kattintas nem jellemzo, regen se volt az...

Egy kezemen megszamolom mit kaptam be sajat hulyesegbol. Pedig jarok a net sotet bugyraiban, ahol azert az atlagfelhasznalo meg hallani se hallott dolgokrol.

Egyebkent meg mac. Miota hasznalom, elfelejtettem meg figyelni is...

Mbraun 2016.10.27. 15:46:43

Régebbi Toshiba P100as laptopon, nagyon jól fut 8.1 alatt a 360 Total Security. Lenovo S205 netbookon is tökéletesen fut ugyanez a vírusirtó. Nem lassú, legalábbis érzésem szerint a régi 9 éves Toshiba gépen is jól fut, és nem zabál sok memóriát.
Csak ajánlani tudom.

Skywatcher 2016.10.27. 16:24:48

Jó a lista, de sajnos számomra nem derült ki, hogy mitől jobb az 1. mint a 4. Én pl Avastot használok elég régóta, a free verziót. Vírust még nem fogott, néhány weblapnál sikított, hogy blokkolt valami tracking próbálkozást, vagy ilyesmi. De azért ott a biztonság érzése, hogy fentvan.
Ettől függetlenül szivesen áttérnék mondjuk Avirára, hamár ő az első, de szeretném tudni, mitől több, jobb, szebb?

Graves 2016.10.27. 22:21:18

"Mivel alapvetően nincs benne adathalászat és spam védelem, ezeket sajnos az ingyenes verzióból nélkülöznünk kell."

Miért kell "sajnos" nélkülöznünk az adathalászatot? Vagy védenünk kellene?
Fogalmazás - helyesírás nem volt a kréziájtí-bloggerképzőben?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.28. 02:10:00

"A bitdefender, akár egy vírusirtó ninja, halkan lapít, nem zavarva minket egészen addig, amíg nincs szükség rá. Akkor azonban könyörtelenül csap le az árnyék leple mögül előtörve, a nem kívánatos betolakodókra."

Ha ez nem egy reklámcikk, akkor jó lett volna ezt a hányingerkeltő "kreatív"-dumát kihagyni. A kis leírás minden vírusirtóra illik.

@William Kidd: A Kaspersky ad ki ingyenes verziót? A cikk azokról szól.

@Bobby Newmark: "Nekem a 20 éves PCs pályafutásom során még nem volt olyan, hogy vírusos lett a gépem, és a vírusirtó vette volna észre."

Én viszont mostanában pár naponta kapok egy-két vírusos e-mailt, letöltött programban és honlapon is gyakran fogott már valamilyen kártevőt nálam az Avast. Néhány esetben beléptem volna a csapdába.

@korupisti: "A Comodo-ról mi a véleményed?"

Én elmondom: egy kalap szar, ami viszont tud néhány jó dolgot, és ingyenes is, ezért sajnos nem tudok nála jobb tűzfalat és viselkedésfigyelőt. Víruspajzsnak viszont nem azt használom. Második napja próbálom feltenni egy gépre a Comodo Internet Securityt. Eleinte makacsul hiányolta az api-ms-win-core-timezone-l1-1-0.dll fájlt, bár lehet, hogy ezt épp a már fent levő Avast okozta. Miután kitaláltam, hogy ezt a telepítőfájl mellé kell tennem, nem a szokásos helyre, makacsult sérült telepítőfájt jelzett, valamint a 4294967295-ös számú hibát. Huncut, aki ennyiből nem érti, mi a baj. Aztán letöltöttem egy programot, amely eltakarítja a korábbi, már szabályosan uninstallált példány minden nyomát mindenhonnan, és utána lám csak, mégsem volt sérült a telepítő. Felraktam, minden szuper, csak éppen a kezelőfelületét nem tudom megnyitni, sem a programot leállítani, még a taszk kilövése sem sikerül. Egyelőre ennyi, passz, nincs tűzfal a gépen, pompás. Egyébként a Comodo a fórumján tesz a kérdésekre, dühítően lassú és ostoba a házirendek bővítése, egy kezelési hibaforrás miatt néha nem a megfelelő program kapja a továbblépési engedélyt, a házirend-szabályok pedig programfrissítéskor néha törlődnek. És én mindennek ellenére ezt használom. (De csak tűzfalnak és viselkedésfigyelőnek, még egyszer mondom.)

@Graves: Ez olyan fontos volt neked?

Sia 2016.10.28. 09:27:53

Én évek óta nem használok mást, csak a Microsoft beépített védelmi rendszerét, és baxátok ki, működik. Informatikus ismerős ajánlotta, hogy emellé egy átlag gépen nem kell más. Emellett odafigyelek, hogy mire kattintok és mit töltök le. Előtte több vírusírtó programot is kipróbáltam, hát csak annyit értem el velük, hogy kv lassú lett a gép, állandóan picsogott feldobált üzenetekkel, majd mikor le akartam szedni, egyszerűen nem volt hajlandó letörölni magát. Az AVG-ről beszélek. De próbáltam mást is, mindegyikkel csak a baj volt. Totál vírusmentes programokba belekötöttek (mint mondjuk a GIMP). Semmi haszna nem volt egyiknek sem, viszont szívtam velük. A Microsoft saját védelmi hálója elég jól működik. Persze lehet hogy a nagyi gépére nem lenne elég, mert ő rákattintana minden a szar hirdetésre meg linkre. Ésszel kell internetezni, ennyi. Chrome-ba meg adblocker oszt csá. :) Évek óta nyugi van a gépemen, pedig torrentezek ezerrel ;)

Bobby Newmark 2016.10.28. 13:21:33

@Sia: Sokadik ember vagy ugyanilyen tapasztalattal. Most már tényleg érdekelne, hogy ki az, aki hasznosnak és szükségesnek érzi a víruskeresőt, és miért?
Ez meg a másik kedvencem, amikor a sok rettegő gyökér meg van róla győződve, hogy torrenten minden vírusos. Közben meg majdnem teljesen 100% kockázatmentes a dolog.

Az egyetlen dolog, amivel szerezhettem volna vírust, ha hülye vagyok, az a DVD/Blueray megjelenés előtt felbukkanó torrent fájlok filmekről. Egyszer benéztem a megjelenést, azt hittem, legit a dolog(volt több ezer seeder), letöltöttem. Lejátszó kiírta, hogy le van kódolva, menjek el az akármilyen weboldalra, ott találok dekódolót. Na abban biztos vagyok, hogy az vírus lett volna.
Viszont felbaszta az agyam, hogy akkor mégis mi lehet lekódolva, úgyhogy kerestem más forrásból dekódolót hozzá. Aztán rögtön meg is bántam azt a fél óra munkát, amit beletettem ennek a felgöngyölítésébe, transzvesztitapornó volt. :P :D

Selmo 2016.10.28. 14:22:51

@Bobby Newmark: A bejárati ajtódat se zárd be, úgyis észreveszed, ha valaki járt a házban, nem?

Bobby Newmark 2016.10.28. 16:21:25

@Androsz: Vagy fél éve itt a céges emailfiókba nagyon durván el kezdett ömleni a vírusos spam, de máshol nem. Meg át is van irányítva a levelezés egy gmail fiókba is, az meg automatikusan kiszűri a szemetet, és csak a valódi leveleket kapom meg. Úgyhogy kezdek rászokni, hogy a gmailt használom kvázi levelezőprogramnak...

Nem teljesen értem, hogy te hogyan nyaltál be majdnem ilyet, messziről látszik rajtuk, hogy átbaszós víruslevelek, ráklikkelés nélkül.

Bobby Newmark 2016.10.28. 16:29:20

@Selmo: A bejárati ajtóm a tűzfalam. A víruskereső egy portás külön a lakáshoz, aki engem is megállít minden ki- és belépésnél, plusz időnként kéretlenül bekopogtat, hogy beszélgessen velem, és közben még az én hűtőmből is eszik. Közben folyamatosan olvassa a leveleimet, a könyveimet, nézi a tévémet, és időnként rálép a gyerek játékaira és tönkreteszi őket(oké, illegálisakra, de akkor is a kurva anyját érte, senki nem kérte rá).

Akkor ezek szerint te használsz víruskeresőt? Fogott már meg TÉNYLEGES támadást, amit máshogy nem tudtál volna elkerülni? Vagy csak a saját hülyesé...izé...figyelmetlenségedtől védett meg, mikor olyanra klikkeltél, amire nem kellett volna?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.28. 16:47:29

@Bobby Newmark: "Közben meg majdnem teljesen 100% kockázatmentes a dolog."

Úgy van. Majdnem. Hát erről van szó.

Bobby Newmark 2016.10.28. 17:11:13

@Androsz: Eléggé kifejtettem, hogy hol és hogyan van benne kockázat. Olyat még egyetlen alkalommal sem láttam, hogy a letöltött program vagy crack lenne vírusos, amitől rettegni szokás.
Nem utolsósorban azért, mert az egész cracker scene abszolút és kizárólagosan presztízs alapú, és picsanagy pofára esés, ha egy cracker hibás vagy vírusos dologhoz adja a nevét.

Az meg egyébként nem igen számít se pro, se kontra a hasznosság szempontjából, hogy te félsz.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.28. 18:10:41

@Bobby Newmark: "Nem teljesen értem, hogy te hogyan nyaltál be majdnem ilyet, messziről látszik rajtuk, hogy átbaszós víruslevelek, ráklikkelés nélkül."

Azokat természetesen én is kidobálnám már akkor is, ha az Avast nem jelez be rájuk. Klikkelés nélkül nem menne, de a klikkelésre való betekintés persze ki van kapcsolva. Nem tudom, hogy a Gmail ezt lehetővé teszi-e, de rettenetesen sok ember nem érti, hogy ha rákattint, és látja a tartalma egy részét, akkor a fertőzések egyik fajtájának máris utat adott.

Viszont a vírusos levelek azt jelzik, hogy vannak vírusos levelek. Vagyis a víruspajzs nem fölösleges teher, hanem szükséges rossz.

"Olyat még egyetlen alkalommal sem láttam, hogy a letöltött program vagy crack lenne vírusos, amitől rettegni szokás."

Én igen, elég sokat. Sőt, weboldalak is nem egyszer voltak vírusosak, úgy értve, hogy nemcsak a Comodo HIPS jelzett, hanem az Avast már az előtt megugatta, ami megnyugtató. Az év első hónapjaiban régi játékprogramokért túrtam fel az internetet. A turrent hubokon azok már nem találhatók meg, kifutottak, nem osztják. Ezért az anonim torrenteket kellett keresgélnem, meg ősrégi crackeket mindenféle orosz, török, koreai honlapokra eljutva. Volt dolga a pajzsnak bőven. Hasznos dolog az. Csak jobb lenne, ha nem lenne rájuk szükség.

A gépnek a HIPS a legnagyobb teher. És rendszeresen csíp el sunyi telepítőket, trükkös próbálkozásokat. Türelemmel, hosszabb idő alatt lehet hangolgatni, és ha a fejlesztők néhány értelmes módosítást megcsinálnának - például ahelyett a rohadt registry helyett egy sokkal gyorsabb saját adatbázisban tárolnák a szabályokat -, akkor simán ki lehetne egyezni vele.

2016.10.29. 18:40:51

"de a legfontosabb, hogy 100% - os védelmet ad a malware fenyegetések ellen. Ezzel bőven az összes riválisa elé kerül."
-Hülyeség. Annak ellenére írom ezt, hogy alapból minden gépre ezt telepítem. De attól még hülyeség. Olyan gépen, ahol ilyen vírkill volt, simán fogtam még, másik (malwarebytes, pl.) programmal nem egyszer 700 felett valamilyen kártevőt. De mondom, az összes, még nagyon komolyan fizetős programok közül is az avira a legjobb. Az avast egy rakás szar. Erőforrászabáló, hulladék. És aki azt a baromságot írja kommenbe, hogy 20 év alatt nem kapott be vírust annak ellenér, hogy..na szal az ilyeneknek általában évek óta többen tolják az asszonyt is, mire ő lesz az utolsó, aki megtudja. :P. Fasz.

Bobby Newmark 2016.11.02. 11:03:18

@Androsz: Torrenthez nem volt mellékelve crack? Az mi már?
Továbbá biztos vagy benne, hogy vírusos volt a crack? Csak mert mondom, vannak vírusirtók, amik a legit cracket vírusnak nevezik, és letörlik. Van pl a Windows Loader, ami a Win7 töréséhez kell, azt gyakorlatilag minden vírusnak tekinti, de egészen biztosan nem az. Pont hétfőn kérte el egy haverom, mert neki letörölte a víruskeresője, és elég macerás volt eljuttatni hozzá, ugyanis sem a gmail, sem a facebook nem hajlandó feltölteni. És biztos hogy nem vírus, mert nem terjed, nem csinál semmit, ha elindítod akkor sem lesz több fájl vírusos, és a víruskereső sem közli, hogy pontosan milyen vírusnak gondolja.

Bobby Newmark 2016.11.02. 11:05:19

@tivA: Onnan, hogy kb félévente egyszer felteszek egyet, mert jönnek ezek a vírusirtó-mániás rettegő faszok, és belém magyarázzák, hogy biztosan tele van vele a gépem. Úgyhogy felteszek egyet, lefuttatom, nem talál semmit, aztán uninstallom.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.11.02. 14:58:21

@Bobby Newmark: Még a nagy torrent hubokon sincs mindenhez crack. Nem felejthetjük, ugye, hogy a torrent csak megosztó, és nem automatikusan illegális. Ha valaki feltesz egy letölthető állapotúvá tett telepítőcsomagot, esetleg extrákkal, saját leírással bővítve, attól még nem biztos, hogy a kód megvásárlását is szükségtelenné teszi.

Igen, én is gyanítom néha, hogy a keygent vagy patch makert a víruspajzs azért ugatja meg, mert illegálisságot művelnek. Nekem is van olyan keygenem, amelyet kiiktatott pajzs mellett indítok. De a netet turkálva sok olyan cuccot szedtem le, ami keygennek hirdette magát, közben elég hihető volt róluk, hogy csak vírusterjesztők. Még az olyan dohos trükköt is láttam, amikor exe fájl jött le torrentként, a mindenféle loadereket pedig kapásból kirúgom, vagy le sem töltöm. Akkor is láthatom a letöltött dologról, hogy rosszindulatú, ha a víruspajzs már bejelzett rá, csak mivel ő látja előbb, én csak utána lehetek okos. Ám tudom, hogy voltak olyan riasztások, amelyek a segítségemre voltak, nélkülük elindítottam volna a programot.

De hát pont ezért tartom a víruspajzsot. Én odafigyelek, amikor tudok, amikor pedig én nem veszem észre a csapdát, hiszen a vírusíróknak mégiscsak ez az eltökélt szándéka, akkor számíthatok a pajzsra, amit erre találtak ki. Ha azt mondanám, hogy majd én okos leszek, nekem nem is kell pajzs, akkor az buta hetvenkedés lenne, hegymászás biztosító kötél nélkül, villanyszerelés áram alatt. Fölöslegesen. Mindig vannak, akik rajtavesztettek, és előtte egy perccel ők is nagyon okosnak hihették magukat. Semmi sem garantálja, hogy én nem járhatok ugyanígy.

Vannak gondos biztonsági mentéseim, megszokott elővigyázatossági szabályaim, de ha a súlyos kárt meg is úszom ezekkel, a kis kár is lehet nagyon bosszantó, főleg pedig időpazarlás a helyreállítási procedúra. Van olyan eset, amikor a hálózatot leválasztom, a pajzsot és a tűzfalat elnémítom, és úgy futtatok százszor használt, kiismert, erőforrás-igényes programokat. De ilyet nem teszek akkor, amikor nincs erre kimondottan szükségem. A repülőgépen is becsatolva tartom a biztonsági övet akkor is, amikor már nem kötelező, de nem akarok sehová menni. Nem zavar, nem akadályoz semmiben, amit csinálni akarok. Akkor meg jól van úgy. Sokan meg azonnal kikapcsolják, amit megengedik. Én tudom, hogy történnek esetek, amikor éppen nagyon jól jött valakiknek az a bekapcsolva hagyott öv. Én ezzel vagyok okos.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.11.02. 15:02:28

@Bobby Newmark: "sem a gmail, sem a facebook nem hajlandó feltölteni"

Tudom, ismerem. Azt azért utálom, amikor egy szolgáltatás okoskodóbb, mint én. Volt, hogy a saját programomat küldtem volna el a megbízónak, aki ott ült a gépénél és várta. De gmailes fiókja volt. Ekkor kerestem elő a Fájlpostát.

Nati Walter 2017.01.06. 22:22:05

@Bobby Newmark: a védelem miatt...neked mákod volt....de ha nem is vetted észre attol még annyira tele lehetsz mailwarerrel hog öröm nézni..... :-D

Nati Walter 2017.01.06. 22:24:09

@Brandon Frazer: ESET SMart a legjobb.....
Avast buta mint a tök és fáraszto a sok fals riasztása.....ugyanis ök jelentés alapján is betesznek oldalakat riasztolistába amit pl egy rivális jelent.....aztána vétlen cég heteket várhat hogy lekerüljön sok sok emailezgetés után.....

Nati Walter 2017.01.06. 22:25:08

@Bobby Newmark: hát persze....mert a Microsoft jelentette a fájlt az összes virsucég felé....féltik a pénztárcájukat :-D
süti beállítások módosítása