12 Android applikáció, amit látnod kell!

2016. május 06. 06:19 - Chasetherabbit

Érdekes és hasznos Android appok

 

Amikor megveszünk egy telefont, az esetek nagy részében számtalan applikációt találunk rajta. Azonban, az már egyáltalán nem biztos, hogy mindre szükségünk is van, és nem csak a memóriát, vagy a telefon tárhelyét terheli. A következő néhány pontban olyan hasznos és érdekes programokat gyűjtöttünk,amelyeket ingyenesen telepíthettek az Android operációs rendszerrel működő okos telefonotokra. Fogtok találni érdekes és vicces programokat is, melyek jókedvet csempészhetnek a mindennapokba:)

android-2.jpg

Google Now Launcher

 

Ez a program feltehetően a legjobb eszköz arra, hogy modern és újszerű kinézetet kölcsönözz a telefonod ikonjainak és design elemeinek. Abban az esetben, ha már unod az éppen aktuális design-t, jó választás lehet ez a remek kis applikáció. A legutóbbi frissítésben a Google már lehetővé tette, hogy beállítsd a kijelzőn megjelenő ikonok méretét is. Ennek eredményeképpen lehetőséged lesz sokkal könnyebben átláthatóvá tenni a felületet. A keresőt akár csúsztatással is elő tudod varázsolni, így bizonyos helyzetekben sokkal könnyebben használható.

Letöltés itt

google_launcher.png

LastPass: Password Manager

 

Ahogy a nevében is benne van, a Lastpass segít, hogy a jelszavaid és a személyes információid biztonságban legyenek. Ez különösen fontos lehet,amennyiben bizalmas céges adatokat vagy leveleket tárolsz a telefonodon és szeretnéd az alapértelmezettnél jobb védelemmel felvértezni. Gyakorlatilag minden böngésző vagy bejelentkezési adatot automatikusan kitölt helyetted, mégpedig úgy, hogy neked csak egyetlen jelszóra kell emlékezned!Unod már, hogy 20 különböző jelszót kell fejben tartani? Próbáld ki ezt az applikációt!

Letöltés itt

lastpass.jpg

Belle UI Icon Pack

 

Az IOS és Windows operációs rendszerekkel ellentétben, az Android szabad kezed ad neked. Az egész felület design elemeit testre tudod szabni, csupán a megfelelő applikációt kell kiválasztanod hozzá. A Belle icon pack pontosan ebben lesz a segítségedre. A telefonunkat szinte 10 percenként megnézzük egy nap. Miért kellene mindig ugyanazokkal grafikai elemekkel találkoznunk rajta évekig? Számos lehetőséged lesz gyönyörűen megrajzolt ikonokkal helyettesíteni a régieket, amennyiben kipróbálod ezt a programot.

Letöltés itt 

belleui.jpg

Outlook

 

Ha olvastátok a korábbi cikkeinket a hasznos email küldő applikációkról, ez a fejezet nem fog nagy meglepetéseket okozni. Az Outlook mobil applikációja jelenlegi álláspont szerint az egyik legnépszerűbb és legjobb levelező program. Könnyen kezelhető és számos plusz funkciót nyújt. Ilyen például a saját naptár, vagy a gyors levelezés archiválás. Természetesen a legismertebb programokkal is kompatibilis,tehát sem a one-drive, sem a Google drive vagy a Dropbox szinkronizációja nem lesz kemény megpróbáltatás számára.

Letöltés itt

outlookapp.jpg

Cal

 

A Cal nevű program egy rendkívül látványos design elemekkel felszerelt naptárat ad felhasználóinak. Sokszor érezzük, hogy már nem tudjuk a fejünkben tartani a napi teendőket. Ez az applikáció nagy segítség lehet számunkra, ha szeretnénk rendszerezni tennivalóinkat. Rendkívül mutatós háttereket váltogat a program minden nap, de ami még fontosabb, hogy nagyon felhasználóbarát felületet biztosít. Akár egyetlen koppintással hozzá tudunk adni új eseményeket a napi feladatainkhoz.

Letöltés Itt 

best_calendar_app_forbes_mevvy_cal.png

HERE MAPS

 

Az NSN (Nokia Solutions and Networks Kft.) által kifejlesztett navigációs programot kevesen ismerik. Ennek ellenére az egyik leghatékonyabb GPS software, amit használhatunk okos telefonunk-on. Természetesen minden előnyt magában hordoz, amit egy ilyen jellegű applikációnak kell. Mindazonáltal említésre méltó, és talán a legnagyobb előnye az „offline mode” , melynek segítségével nincs szükségünk internet kapcsolatra a navigáció használatához. Annyit kell tennünk, hogy letöltjük a térképeket otthon, wifi-ről, és amint elindulunk autóval vagy gyalog, máris van egy jól használható navigációs rendszerünk. Rendkívül előnyös, ha nem szeretnénk a mobil internetet terhelni, amikor egy hosszabb útra vennénk igénybe a szolgáltatást.

Letöltés itt

here-maps-for-android-app-was-downloaded-more-than-1-million-times-on-play-store-468912-4.jpg

Transit

 

A Transit elsősorban azoknak lehet hasznos, akik rendszeresen használják a tömegközlekedést. Tárolja az alkalmazás mind a vonat, mind pedig a busz menetrendeket, hogy egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá tegye számunkra a tömegközlekedést. Az applikáció közel 100 város menetrendjét magában hordozza és még arra is képes, hogy élő adásban közvetítse, hol jár az éppen aktuális buszjáratunk. Mindemellett még azt is beállíthatod, hogy néhány perccel előbb jelezzen, mielőtt a busz megérkezik az állomásra. Ne hagyd ki ezt a programot, különösen, ha külföldön nyaralsz!

Letöltés itt

transit_2_iphone_hero.jpg

Hopper

 

A Hopper segítségével mindig a legolcsóbb repülőjegyet tudjuk elérni, akárhová is szeretnénk utazni. A program különlegessége, hogy a legmegfelelőbb időben jelez, amikor érdemes megvásárolni a repjegyünket, egy olyan algoritmust használva, amely megjósolja, hogy a közeljövőben, miként alakulnak az árak. Mindemellett az egyik legkényelmesebben használható applikációk egyike, amely még beépített naptárral is rendelkezik. Rengeteg időt és nem utolsó sorban, pénzt tudunk vele megspórolni.

Letöltés itt 

hopper.png

TransferWise

 

Amennyiben külföldről szeretnénk pénzt utalni, biztosan értékelni fogjuk ezt a remek kis applikációt. A TransferWise ötletének alapja, hogy végre korrekt árakon utalhass pénzt, még akkor is, ha pénznemet kell átváltani. Segítségével elfelejtheted a bankok előnytelen átváltási költségeit. Mindenképpen ajánlott külföldi utalások esetén használni, hiszen könnyen kezelhető és pénzt takarít meg nekünk.

Letöltés itt

transferwise.png

SwiftKey

 

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy szeretett volna egy jobban kezelhető billentyűzetet a telefonjára vagy egyszerűen csak egy új design-al tette volna izgalmasabbá azt.A SwiftKey nevű program segítségével számos új billentyűzet közül választhatunk. Ha unod már a régi billentyűzetet a telefonodon, vagy szeretnél valami újat használni, ezt az appot neked találták ki.

Letöltés itt

swiftkey.png

Wakey

 

Százával találkozhatunk ébresztő applikációkkal (ha nem ezrével), de a legtöbbjük ugyanazt a formulát követi. A dallamok különbözőek, a felületek szintén, de lássuk be, alapjaiban mindegyik ugyanolyan. Amennyiben ezt az applikációt használjuk nem egy unalmas dallamra fogunk ébredni, hanem egy hívásra, egy teljesen idegen személytől! Ez lehet egy jó reggelt kívánság vagy egy kötetlen beszélgetés is. Lehetőség lesz pontozni a személyt, akivel beszéltél. Több mint 2 millió aktív felhasználóval kifejezetten izgalmas lehet az ébredés!

Letöltés itt

wakey_still001-100536712-orig.png

Duolingo

 

A rendkívül népszerű nyelvtanulási applikációról, bizonyára sokan hallottatok már. Gyakorlatilag forradalmasítja a az idegen nyelv fejlesztést, magában foglalva mind az írást, olvasás, hallgatást, és beszédet is. Jelenleg spanyolul, franciául, németül, portugálul, olaszul, ír nyelven, dánul, svédül és angolul tanulhatunk rajta. Meglepően könnyen és hatékonyan tudunk rajta új nyelvet elsajátítani.

Letöltés itt

 duolingo_1.jpeg

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyit.blog.hu/api/trackback/id/tr988689920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wovbagger 2016.05.07. 03:30:49

Applikáció: nem értem, miért nem lehet a magyar megfelelőjét, az alkalmazást használni? Másrészt miért nem lehet úgy fogalmazni, hogy ne legyen benne szóismétlésszerűen minden második mondatban?

Más: okostelefon, nem okos telefon.

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2016.05.07. 07:13:11

@wovbagger: Ne aggódj, úgyis mindjárt törlik a kommented :D

2016.10.26. 09:16:46

Sosem értettem miért kell olyan programokat felrakni, amik egyébkén funkcionalitásukban ugyan azok, amik a telefonon előretelepítetten már ott vannak? Levelezők, térkép programok, naptárak, ébresztők? Ez a sok szemét már alapból fent van letörölhetetlenül!
A háttér és ikon variáló gyöngyszemek is nagyszerű kategória az emberi hülyeségre! Az eleve agyon csicsázott és telefon lassító grafikákat, még jobban hegyezzük ki szembutító ratyiságokkal! Gratulálok!
Viszont, hogy normálisan lehessen telefonálni, arra nincs valami applikáció? Újrahívás foglaltság esetén automatikusan, vagy főmenübe visszatérés hívás után? Hogy legalább hasonlóan használható lenne egy "okostelefon", mint egy buta nyomógombos?
süti beállítások módosítása