SEO-ba tekert weboldal rendel!

2016. november 07. 10:06 - Chasetherabbit

VÁLTOZÁS KELL

Magyarországon, 2016-ban, még mindig van mit csiszolni a kollektív online megjelenésen. Nem kifejezetten a KKV szektorról beszélünk. Alapvetően, nincsenek a vállalkozások tisztában ( némely esetben még a multik sem ) azzal, hogyan is kell kinéznie egy adott cég weboldalának. Nem ritka, hogy olyan oldalakkal találkozunk az interneten, amelyek a mai napig nincsenek mobilra optimalizálva. Mindazonáltal az előrejelzések szerint, rohamosan meg fog nőni az okostelefonok használata, amely a jelenlegi álláspont szerint is átlépte a 60%-ot. Következésképpen több mint az emberek fele már mobilról vásárol és onnan tekinti meg egy cég weboldalát. Nem kell hangsúlyoznunk mennyire égető szükségét képezi a reszponzív weboldal megjelenés egy adott cég portfóliójának. Természetesen az új flat design sem véletlenül jött létre. A modernkori trendek alapvető célja, hogy a felhasználó minél egyszerűbben, gyorsabban navigálhasson el egy adott weboldalon. Ez természetesen a Google szemszögéből is fontos és a vállalkozó érdekeit is képviseli.

hard-floor-cleaning.jpg

HATÉKONY ONLINE MEGJELENÉS

Miért kell nagy hangsúlyt fektetünk a modern online megjelenésre? Miért elengedhetetlen, hogy kövessük a 21. század weboldal trendjeit? A válasz egyszerű. Nem csak a lehetséges vásárlóink számára fontos a jó navigáció és a figyelem felkeltő tartalom, hanem a keresőmotoroknak is. Ki ne szeretné, ha a vállalkozása a Google első oldalán jelenne meg? Hiszen köztudott, hogy a konverziók jelentős hányadát a keresőmotorban lévő megjelenés határozza meg. Ennek ellenére a Magyar vállalkozók nagy többsége nincs tisztában magával, a keresőoptimalizálás jelentésével sem.

Amennyiben szemügyre vesszük a szolgáltatások nagy részét, amelyek weboldal felújítással vagy fejlesztéssel foglalkoznak, egyértelművé válik, hogy a vállalkozói szektor jelentős hányada kiszolgáltatott ezeknek a cégeknek. Egyrészt azért, mert sok dologban fel kell zárkóznunk itt is, magyar viszonylatban, a nyugati trendekhez. Másrészt nincs vagy nagyon kevés olyan szolgáltató van, amely informatívan végzi el a munkát és van ideje elmagyarázni az ügyfélnek, hogy miért is fontos a SEO. Ennél kevesebb tud személyre szabott ajánlatot adni.

website-development-content-management-systems.jpg

MEGOLDÁS

Megalakult egy új cég és ezzel kapcsolatosan próbáltuk felmérni, hogyan gondolkoznak a weboldal fejlesztés kérdéséről és milyen technológiával dolgoznak. Alapvetően tudjuk, hogy a legtöbb szolgáltatásból valami hiányzik. Nem találkoztunk ezidáig olyan céggel, amely egybe olvasztja az igazán egyedi designt, a jól programozott weboldalt, és a keresőtoptimalizálást. Ekkor ismerkedtünk meg a MrSeo – val, akik szemmel láthatóan megtalálták a rést a piacon. Láthatóan egy külön blogot is vezetnek az oldalon, ahol részletesen elmagyarázzák, közérthető formában, mi miért fontos. Bizalmat ébresztett bennünk, hogy egyszerűen el tudják magyarázni, miért kell nagy gondot fordítanunk a keresőoptimalizálásra és olyan tippeket kaptunk Wordpress weboldalunkra, amelyek felettébb hasznosnak bizonyultak. Természetesen maga a blog nem számít nagy újdonságnak, szerencsére már itthon is kezdik átlátni a tartalom marketingben rejlő lehetőségeket. Midazonáltal ritka, hogy ennyire informatív háttér tartalom van egy weboldal készítő cég honlapján. Fontos, hiszen bizalmat sugárzott felénk, az első pillanattól kezdve. Érdekes csoportosulásnak tűnik a mrseo.hu. Nem lepődnénk meg rajta, ha a jövő új startupja lenne születőben.

nevtelen.png

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

 

Szólj hozzá!

Beköszöntött az innováció hajnala!

2016. október 31. 12:15 - Chasetherabbit

Gondoljunk csak bele, hány olyan vállalkozás működik ma Magyarországon, amely kizárólagosan az online kereskedelemből tartja fenn magát. Mennyi veszély leselkedik az interneten egy hétköznapi weboldal tulajdonosra? Vannak olyan szituációk, amikor egy jól programozott vírus vagy Malware akciója vezet a weboldal leálláshoz, de bizonyos esekben, elég egy egyszerű emberi hiba is. Mi történik ilyenkor? Amennyiben az adott cég rendelkezik folyamatos rendszergazdai felügyelettel, talán idejében észreveszik a hibát. Mi a helyzet azokkal a kis és középvállalkozásokkal, startupok-kal, amelyek még nem engedhetik meg maguknak, hogy több százezres költségen külön IT osztályt tartsanak fenn?

istock_000049353450_small5.jpg

Valószínűleg órákkal, de még az is megeshet, hogy napokkal később fogják észrevenni a hibát. Nem lenne ez sem meglepő, hiszen tudjuk, hogy mennyi munka terhe zúdul a kisebb cégek ügyvezetőire. Nem is beszélve arról, hogy a folyamatos napi teendők mellett nincs idejük rá, hogy 5 percenként ellenőrizzék, hogy minden rendben van-e cégük online megjelenésével...  Mit tehetünk értünk? Hogyan segíthetnénk nekik, hogy minőségi szolgáltatásban részesüljenek? Mivel minden forint számít, mégis milyen árat tudunk kérni egyáltalán egy folyamatos weboldal felügyeletért? A programok telepítése, a rendszergazdák, akik folyamatosan felügyelik, hogy minden rendben van, a megfelelő technikai támogatás, laptopok beszerzése, szerver és weboldal ellenőrző applikációk. Akár 8 órás munkaidőben is százezres havi költségekről beszéltünk. És nem számoltuk bele az esetleges éjjeli műszakokat sem, hiszen egy webshop esetében nem újdonság, ha valaki este vásárol. Miért is ne tehetné? Nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük a mai online közösségben már tetemes összegeket lehet veszíteni egy éjszakai leállás esetén is. A KKV szektor ügyvezetői a nap minden órájában gondolkoznak, hogyan tehetnék jobbá a vállalkozásukat. Nem ritka, hogy egy fárasztó nap után az irodában, még otthon is folytatják a munkát, vagy elintézik online a megrendeléseket.  Tízezreket veszíthetnek ezek a vállalkozások, ha nincs ellenőrzés alatt az online megjelenésük.

slow_website.jpg

Egy, Magyarországon még csak nyomokban, vagy egyáltalán nem megjelenő technológia öltött formát egy kiváló és innovatív szolgáltatásban. Lehetőséget ad a KKV szektornak, hogy megfizethető áron jussanak 24 órás weboldal ellenőrző szolgáltatáshoz. Egy átlagos rendszergazda költség töredékéért sikerülhet birtokolni egy olyan fejlett rendszert, amely képes felhívni a figyelmet rá, ha bármilyen probléma felmerülne a weboldallal. Egy olyan weboldal ellenőrző online platformmal találkoztunk, amely egyedülállónak bizonyult a piacon. Kifejezetten azok számára lett létrehozva, akik nem tehetik meg, hogy havi százezreket költsenek IT szakemberekre, de fontos számukra a weboldaluk. Azokért a Startupok-ért, akik a jövő szolgáltatásait és innovációját fogják megvalósítani nekünk. Akik egyelőre még csak bontogatják a szárnyaikat és nincs jelentős tőke felhalmozva a háttérben, de szeretnének fejlődni, megjelenni és nyomot hagyni az online piacon. Olyan KKV szektorban lévő vállalkozásokról, webshopokról, bemutató oldalakról beszélünk, akiknek szűkös a költségvetésük, de nyitottak az újdonságokra és szeretnének fejlett szolgáltatásban részesülni.

screenshot_1011.png

Ennek az online platformnak ZEUS a neve és értesüléseink szerint mindössze 3000 forintos havi költségért biztosít egy olyan professzionális weboldal ellenőrző rendszert, amely 24, IGEN 24! órán át folyamatosan monitorozza a regisztrált ügyfelek weboldalát és email-en, vagy sms-en értesít a leállásról. Ráadásul az oldal betöltődési sebességét is figyeli, ezáltal tudjuk azt is, ha bármilyen külső támadás következtében lelassulna a weboldalunk. Teljesen automatizált platformról beszélünk, egy egyszerű online regisztrációval már fel kerül a weboldalunk ebbe a professzionális megfigyelési hálózatba. Nincs szükség kód fejlesztésre, nincs szükség webes segítségre vagy rendszergazdai közreműködésre. Egy átlagos hétköznapi irodai dolgozó, egy titkárnő, egy ügyvezető bármikor percek alatt képes regisztrálni, minden informatikai tudás nélkül! Pontosan azért hozták létre a zeusonline.hu weboldalt, hogy támogassák a szűk költségvetésű internetes cégeket!

 technology.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

 

Szólj hozzá!

Így legyen biztonságos a weboldalad!

2016. október 27. 06:54 - Chasetherabbit

Hogyan tehetem biztonságosabbá a Wordpress weboldalamat?

 

Cikkünkben olyan módszerekkel ismerkedhettek meg, amelyek segítségével meg tudjátok védeni Wordpress oldalatokat a támadásoktól. Miért fontos ez? Melyek azok a tippek, trükkök, amelyeket átlag felhasználóként is tudtok hasznosítani? Hamarosan mindenre választ kaptok!

how-to-secure-wordpress-sites-from-brute-force-attacks.jpg

Wordpress.

A Wordpress egy nyílt forráskódú CMS rendszer. Ebből adódóan különösen oda kell figyelnünk rá, hogy megfelelően védett legyen. Sajnos a pluginek nem nyújtanak minden esetben tökéletes megoldást, hiszen számos biztonsági rést ( exploit ) hagynak maguk után. Később ezeket a biztonsági réseket kihasználva bejuthatnak a kártékony programok a rendszerbe. Annak ellenére, hogy a nyílt forráskódú rendszerekre sokan panaszkodnak biztonságtechnikai szempontból, van lehetőség rá, hogy védetté tegyük őket.

1. Használj egyedi felhasználónevet és jelszót a bejelentkezési felületre.

Sajnos a mai napig nagyon sokan követik el azt a hibát, hogy túl egyszerű és könnyen kitalálható felhasználónevet és jelszót használnak. Szinte ömlik az online médiából a rengeteg hír, különböző weboldal feltörésekről és több helyről figyelmeztetnek is minket, hogy törekedjünk a bonyolult jelszavakra. Ennek ellenére a mai napig találkozhatunk „admin” „admin” felhasználónévvel és jelszóval... Miért veszélyes ez? A kémprogramok és botok könnyedén kitalálják és bejutnak az oldalunk mögött lévő admin felületre. Céljuk, hogy megkaparintsák az ügyféllistánkat és különböző reklámokat helyezzenek el az oldalon. Törekedjünk rá, hogy minél nehezebb bejelentkezési adatokat használjunk.

wp_admin.jpg2. Használjunk két lépcsős azonosítást!

A két lépcsős azonosítás ( Two-factor authentication ) lényege, hogy a jelszó mellet, egy másik jelszót is be kell ütnie a felhasználónak a bejelentkezéshez. Ezzel is megnehezítve a botok számára a bejutást wordpress weboldalunkra. Az alábbi linken található útmutatónk segítségével könnyedén meg tudjátok csinálni magatoknak is.

two-factor-authentication.png3. Azonosítsuk, hogy a felhasználónk valós személy!

Az interneten vadászó botokkal kapcsolatos szintén ez az intézkedés. A bot, nem tesz különbséget a wordpress admin felület és a többi beviteli mező között. ( némely fejlettebb példány igen, de alapvetően minden beviteli mezőn keresztül megpróbálhatnak bejutni a weboldalunkra. ) Miről is van szó? Például egy kapcsolati form-ról, amelyre még nem helyeztünk ún. Captchát. Alapvetően, a captcha lényege, hogy azonosítsa, hogy valós személy próbál-e egy adott információt elküldeni a kapcsolati formunk-on keresztül. Olyan kérdéseket tesz fel, amelyekre egy közönséges bot nem tudná a választ. Biztosan több helyen is találkoztatok vele és nem minden esetben volt szimpatikus. Most elmondjuk miért is hasznos jószág, még akkor is, ha néha átlagos felhasználóként felesleges időpocsékolásnak tűnik.   A botok megpróbálják a betiveli mezőt használni, de nem tudnak válaszolni a captcha kérdéseire, tehát nem fogja leterhelni a weboldalatokat. Képzeljétek el, milyen terhelést okoz, amikor 100 vagy 1000 bot próbál egyszerre kapcsolódni egy űrlapon keresztül. Az alábbi linken le tudjátok tölteni a Google captchát és útmutatást is találhattok a használatához.

google-recaptcha.jpg4. A Wordpress admin felület védelme.

A Wordpress weboldalad backend részéhez tartozó bejelentkezési felületre akarnak elsősorban bejutni a kártékony botok. Ebből kifolyólag érdemes egy többszörös védelmi vonallal megerősítenünk. Természetesen, ezzel kapcsolatosan is nyújtunk egy átfogó útmutatást nektek, hogy meg tudjátok egyedül is csinálni.

how-to-secure-wordpress-sites-from-brute-force-attacks.jpg5. Mindig a Wordpress legfrisebb verzióját használd!

Tekints úgy a Wordpress keretrendszerre, mint egy vírus írtó-ra.Rendszeres frissítést igényel, hiszen újabbnál újabb fenyegetések tűnnek fel a piacon! Folyamatosan fejlődik és népszerűsége miatt rendszeres támadásoknak van kitéve, ezáltal konstans frissítést is igényel a felület. Pontosan a népszerűségéből adódóan rendszeresen újabb és újabb megoldásokkal próbálják meg feltörni. Ezekre a biztonsági „lyukakra” nyilvánvalóan a frissítéssel együtt jön ki a javítás, ezért fokozottan ügyelj rá, hogy a weboldalad up-to-date legyen!

update-tae40116.jpeg6. Válaszd ki bölcsen a különböző plugineket!

A pluginek, azaz a különböző bővítmények a weboldaladhoz. Néhány esetben sok biztonsági rést tudnak generálni a védelmi rendszereden, ezért néhány szempontot mindenképpen tarts szem előtt a kiválasztásuknál. Nagyon fontos, hogy mikor adtak ki biztonsági frissítést utoljára, az adott pluginhez. Azoknál a bővítményeknél, amelyekhez nincs rendszeres frissítés nagyobb valószínűséggel keletkezhet biztonsági „lyuk”, amelyet később a botok ki is használnak.

wordpress-plugins1.jpg7. Szerver oldali védelem

 

Amennyiben a tárhely szolgáltatód nem teszi lehetővé, illetve nem alapértelmezettek az alábbi tételek, nem árt odafigyelni az alábbiakra:

 • Használj weboldal ellenőrző szolgáltatást, hogy tudatában legyél a hibának, már a keletkezése pillanatában is!
 • Mindig használj erős felhasználónevet és jelszót az adatbázishoz!
 • Ne engedélyezd a szerver oldali fájlszerkesztést a  Wordpress oldaladban úgy, hogy hozzáadod az alábbi sort a „wp-config.php” fájlhoz: define('DISALLOW_FILE_EDIT', true);

web-server.jpg

 

Láthatjátok, hogy igenis kell energiát fektetni a weboldalatok védelmére, mindenképpen javasoljuk. Gondoljatok bele mennyi kellemetlenséget okozhat egy túlterhelt vagy leállt weboldal, különösen, ha megelőzhettétek volna a bajt. Érdemes elgondolkodni továbbá a  Wordfence és a Bulletproofsecurity plugineken, hasznos segítségként szolgálhatnak a botok elleni küzdelemben.

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

 

Szólj hozzá!

A 8 legjobb vírusírtó 2016-ban!

2016. október 26. 06:40 - Chasetherabbit

Íme a legjobb vírusírtók

Nem mondunk újat, ha kijelentjük, hogy amint a számítógéped csatlakozva van az internetre, azonnal fenyegetéseknek van kitéve. A rossz indulatú fájlok letöltésével érkezett beágyazódás a rendszeredbe, a legnépszerűbb módja annak, hogy a vírusok, trójaik és egyéb rosszindulatú fájlok felkerüljenek a gépedre. Kétségtelen, hogy egy tucat ingyenes vírusírtót találhatunk az interneten, de ezek nagyon is különbözőek lehetnek és nem biztos, hogy az első a legjobb választás. Összegyűjtöttük nektek azokat az ingyenes programokat, amelyek sebesség, kezelhetőség és hatékonyság szempontjából a leginkább bölcs választást jelenthetik számotokra. Kihagytuk a kedvencedet? Nyugodtan kommenteld a nevét és írunk róla egy részletes beszámolótJ

virus.jpg1. Avira Free Antivirus

 Gyors, könnyen kezelhető és hatékony. Ráadásul online nyomkövetés ellen is véd!

Listánk első helyezettjét közel 477 millió ember installálta eddig. Az Avira különlegessége abban rejlik, hogy egészen egyedi módon leplezi le a vírusokat. Mivel egy felhő alapú védelmi mechanizmusról beszélünk, érdekes dolog történik, ha egy új vírussal találkozik egy felhasználó. Az Avira összes usere tudomást fog szerezni arról, hogy érkezett egy teljesen új fenyegetés, függetlenül a tartózkodási helyétől. Így megfelelően fel is tudnak készülni rá.

Az Avira gyors és felhasználóbarát, nem fogsz folyamatos figyelmeztetésekkel és felugró ablakokkal találkozni, csak abban az esetben, ha tényleg szükség van rá. Képes a nem kívánatos alkalmazások azonosítására is, de a legfontosabb, hogy 100% - os védelmet ad a malware fenyegetések ellen. Ezzel bőven az összes riválisa elé kerül.

virusitrok.jpg2. Bitdefender Antivirus Free Edition

 Második helyezettünk gyors és diszkrét védelmet kínál, természetesen teljesen ingyen!

Kétségtelen, hogy számos olyan antivírus programmal találkozunk, amely mindent tudni akar rólunk. Az sem meglepő, ha tapasztalunk rengeteg felugró ablakot, amely idegesítően próbálja tudtunkra adni, hogy épp az adott program hol és mikor fedezett vagy védett ki vírus támadásokat. Nem így, mint ez a program. A bitdefendert, akár egy vírusirtó ninja, halkan lapít, nem zavarva minket egészen addig, amíg nincs szükség rá. Akkor azonban könyörtelenül csap le az árnyék leple mögül előtörve, a nem kívánatos betolakodókra.

Egy olyan programról beszélünk, amely teljesen hirdetés mentes és ráadásul nem terheli le a géped erőforrásait sem. Ha szeretsz lavírozni, biztosan találni fogsz számos egyéb programot is, amely kedvedre való lenne. Mindazonáltal, akik szeretik a békét és nyugalmat továbbá kifejezetten szeretnék lecsökkenteni a programok különböző információ ablakait munkamenet közben, nehéz a bitdefender-nél jobb lehetőséget találni.

bit2016.png

3. AVG AntiVirus Free 2016

Remek vírusirtó számos kiváló funkcióval

Bizonyára sokan használjátok már évek óta ezt a népszerű vírusírtó programot, jóllehet egy picit lelkesen szokott minket informálni azokról a dolgokról, amelyekre nem kifejezetten vagyunk kíváncsiak.

Ennek ellenére a kezelő felülete rendkívül jól navigálható, az ellenőrzője pedig nem csak a fileokat, de a linkeket is átnézni nekünk. Figyelemre méltó funkció az is, hogy okostelefonról is le tudjuk futtatni az ellenőrzést a gépünkön, amennyiben úgy véljük vírusos lehet. A fizetős verziók még robosztusabb védelmet és titkosítást ígérnek tűzfallal egybekötve, de az ingyenes program is kiváló választás lehet számotokra.

avg10_3d_rgb.png

4. Avast Free Anti-Virus 2016

 Malware és vírus védelem, kiegészítve az otthoni hálózatod biztonságával!

Az Avast szintén egy népszerű ingyenes vírusírtó szoftver, kijezetten impresszív ajánlatával. Természetesen véd a vírusok és malware-ek ellen, kiegészítve ezt az otthon WIFI hálózatod védelmével, illetve az abban rejlő biztonsági rések módszeres felkutatásával. Ráadásul, egy úgynevett jelszó tárolót is igénybe tudsz venni, amelyben biztonságosan és könnyen hozzáférhető helyen tárolhatod az összes jelszavadat.

Ahogy általában a prémium verziós programoknál lenni szokott, az Avast is számos plusz funkciót a fizetős szolgáltatásába épített be. Mivel alapvetően nincs benne adathalászat és spam védelem, ezeket sajnos az ingyenes verzióból nélkülöznünk kell. Mindazonáltal, még mindig egy kiváló program az ingyenes is, amely a legtöbb általános online fenyegetés ellen megfelelő védelmet biztosít.

avast.png

5. Ad-Aware Free Antivirus+

 Egy átfogó vírusirtó program, amely minden lényeges funkciót magában foglal.

Ahogy a neve is mutatja, az ad-aware valójában egy anti-reklámprogramnak indulva kezdte meg életútját és kifejezetten jó volt benne. Az évek és felmerülő igények következtében, azonban egy olyan vírusírtó programmá nőtte ki magát, amely figyeli a letöltött fájljaidban rejlő esetleges fenyegetéseket, spyware ellen is kiválóan véd, továbbá képes megmondani egy adott weboldalról, hogy mennyire biztonságos számodra. Ráadásul játék közben biztosan nem fog zavarni.

Szintén nem tartalmazza a program ingyenes verziója , az adathalászat elleni védelmet, az email figyelőt, nem úgy mint prémium ikertestvére. A lényeges funkciókat, amelyekre szükségünk lehet, azonban az ingyenes verzió is kiválóan lefedi.

adaware_free_antivirus.jpg5. 360 Total Security 2016

 Négy különböző antivírus csomagot olvaszt egybe eggyé, de sajnos nem a leggyorsabb szoftver a felsoroltak közül.

Miért is választanál egy adott technológiát, ha vírusirtóról beszélünk? Ahelyett, hogy választhatnál mindjárt 4-et? A 360 total security kombinálja ( A QIHO  -ból) az alábbi vírusirtó programokat: Avira, BitDefender, 360 Cloud Scan Engine és végül a  360 QVMII AI Engine. Azt gondolnánk, nincs olyan vírus, amelyet ez a hasznos kis program nem találna meg. De bízhatunk-e a hatékonyságában? Bizonyos körökben a Qiho-t az online védelmi mechanizmusok Volkswagenjének tekintik, amely befolyásolja a programjait azért, hogy jobb eredményeket érjen el a teszteken.

Ráadásul a BitDefender ki is van kapcsolva alapértelmezetten, így neked kell konfigurációs beállításokat végezneD, hogy megkapd a megfelelő védelmet.

Egyébként remek választás ez a kis program, bár néha lassúbb mint kellene. Természetesen ajánljuk a használatát, amennyiben az előbbiek nem nyerik el a tetszéseteket.

fb_post_windows10_031.png7. Panda 2016 Free Antivirus

 Antivírus, amely szintén felhő-alapú védelmet ígér neked.

Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb terhelést okozza a számítógépednek, a Panda felhő alapú vírus kereső rendszert alakított ki. Mivel alapvetően az ingyenes programokat gyűjtöttük össze nektek, így ebből az aspektusból szemléljük meg a szoftvereket. Ezt tekintve pedig a Panda igencsak hátra marad társaitól.Túl sok izgalmas funkciót, mint például a spamek elleni védelem, vagy a titkosított jelszó tároló sajnos nem ajánl nekünk, az ingyenes program keretein belül.

Természetesen, azért a lényeg benne van és elég jó eredményeket ért el az ismeretlen vírusok azonosítása terén is. Nem tud versenyre kelni az Avast, az AVG vagy a Bitdefender programokkal sem, de ettől függetlenül jól működő védelmet kínálhat, amennyiben rá esne a választás.

panda.jpg8. Microsoft Security Essentials and Windows Defender

 A Microsoft termékei könnyen kezelhetőek, de nem nyújtanak akkora védelmet, mint a fentebb megnevezett programok

Ki tudná jobban megvédeni a számítógépedet, mint maga az operációs rendszer megalkotója? Hiszen igazán ők ismerhetik azokat a védelmi réseket, amelyeken keresztül behatolhatnak a kéretlen fenyegetések a rendszerünkbe. Jelenleg a Windows sokkal biztonságosabb mint valaha volt és a Microsoft masszív forrásokat áldozott bele, hogy megfelelő védelmet biztosítson.

Nos az eredmény, ahogy az várható is volt, remekül harmonizál a Windows operációs rendszerekkel. Mindazonáltal még így is alul marad listánk többi szereplőjével szemben.

Több mint a semmi, de messze nem a legjobb...

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

32 komment

A 10 valaha létezett legrosszabb vírus

2016. október 25. 07:06 - Chasetherabbit

A 10 leggonoszabb program, amely térdre kényszerítette az internetet!

 

Összegyűjtöttük 10 olyan vírust, amely térdre kényszerítette az internetet a történelem során. Érdemes megtekinteni, milyen pusztító tud lenni egy egyszerű kis program. A vírusokat általában nem magánemberekre élezik ki, abban az esetben, ha nem épp a hitelkártya adatokat szeretnék ellopni. Nagy részben viszont DDOS, azaz túlterheléses támadáshoz gyűjtenek ún „zombi” gépeket, amelyekkel célzottan tudnak megtámadni és sakkban tartani bizonyos cégeket, kormányhivatalokat. Vannak olyan esetek is, egy adott multi sebezhetőségére szeretne a hacker rámutatni. Mindazonáltal, minden esetben felhasználókon keresztül történik meg az interakció, ezért figyeljünk oda, hogy mindig használjunk virusírtó programot és frissítsük is azt!

Lássuk hát a brutális 10-es listát:

virus.jpg

10. Melissa

1999 tavaszán egy David L. Smith nevű ember készített egy Microsoft Word Macro alapú vírust. A program, állítása szerint egy exotikus floridai táncosról lett elnevezve. Alapvetően egy email alapú vírusról beszélünk. Természetesen ma már mindenki törekszik rá, hogy ne nyisson meg kétes tartalmú üzeneteket, akkoriban viszont újszerűnek számított ez a fajta stratégia. A vírus egy olyan csatolmányt tartalmazott, amelyet, ha megnyitottunk azonnal replikálta magát és tovább is küldte az adott felhasználó összes kapcsolatának az email fiókon belül.

A vírus, természetének újszerűségéből adódóan, hamar végig terjedt a világban. Érdekes, hogy csupán 20 hónap börtönbüntetésre ítélték Smith-t, azokután, hogy megegyezett az FBI-al, aki felettébb nagy érdeklődést mutatott a program iránt.

the-melissa-virus.jpg

9. Iloveyou

Egy évvel a Melissa botrány után, meg is jelent a következő utód. A Fülöp-szigetekről érkezett és már „féreg” formájában replikálódott, ellentétben a Melissa vírussal. A „féreg” egy teljesen különálló programot jelent, amely képes osztódni, lemásolni önmagát. A program „ILOVEYOU” névvel látott napvilágot.

 Az ILOVEYOU szintén emailen keresztül érkezett egy csatolmányban. Az email tárgya arról szólt, hogy egy titkos imádónk próbál velünk kapcsolatba lépni és haladéktalanul olvassuk el a hozzá csatolt fájlt. (LOVE-LETTER-FOR-YOU.TXT.vbs.)

Amint megnyitottuk a fájlt, meg is történt a baj:

 • Számtalanszor lemásolta magát a vírus, majd lementette a különböző mappákba az áldozat számítógépén.
 • Emailen keresztül is elküldte magát az áldozat összes email címére.
 • Végül pedig, letöltötte a WIN-BUGSFIX.EXE programot, amely ahelyett, hogy kijavította volna a bugokat a rendszerben (ahogy a neve ígérte), az összes jelszavunkat ellopta, majd továbbította a hacker email címére.

Ki találta fel a vírust? Egyesek szerint egy  Onel de Guzman nevű hacker volt a Fülöp-szigetekről. Azonban bizonyítékkal nem tudták soha alátámasztani. Körülbelül 10 billió dolláros kárt okozott a maga szerény tevékenységével.

13klez.jpg

8.  Klez Virus

 

A klez vírus 2001-ben látott napvilágot és hónapokra megbénította az egész internetet. A digitális fertőzés, szintén úgy működött mint korábbi társai. Emailen keresztül érkezett és az áldozat összes email címére elküldte replikált önmagát. Azonban volt egy jelentős különbség társaihoz képest, amely még könyörtelebbé tette a terjedését. A program képes volt analizálni az áldozat email cím listáját, majd kiválasztani egy nevet belőle, és annak a nevében küldeni tovább önmagát. Mondanunk sem kell, hogy végzetes lett az eredmény.

Plusz érdekesség, hogy a vírus törölte az épp aktuális vírusirtó programot a számítógépről és képes volt a helyébe lépve védelmi programnak álcázni magát.

computer-virus-removal1.jpg7. Code red és Code red2

A code red és code 2 férgek 2001 nyarán láttak napvilágot. Az akkori Windows 2000-es operációs rendszerek bufferelési sebezhetőségét kihasználva hatoltak be. Ez röviden annyit jelentett, hogy amennyiben a rendszer több információt kapott a windows betöltésekor, mint amit kezelni tudott volna, elkezdte újra írni a rendszer memóriát.

Érdekesség a vírussal kapcsolatosan, hogy a világon első alkalommal hajtott végre DDOS, azaz túlterheléses támadást. Ráadásul nem is kis célpontot tűztek ki maguk elé. A Fehér házat támadta meg. Az összes gép, amelyre felkerült a vírus egyidejűleg úgynevezett „zombi” számítógépként viselkedve, egyszerre próbált meg csatlakozni a Fehér ház webszerverére, ezáltal teljesen túlterhelve és megbénítva azt.

A Code red második verziója már teljesen ellehetetlenítette a számítógép tulajdonosának, hogy hatalma legyen a saját gépe felett. Egy úgynevezett „hátsó ajtón” behatolva a rendszerbe, lehetővé tette, hogy távoli vezérléssel a hacker hozzáférhessen a merevlemezen tárolt összes adathoz.

code-red-computer-virus.png6. Nimda

Szintén 2001-ben egy másik vírus is csapást mért az internetre. A vírus érdekessége az volt, hogy 20 perccel a kibocsájtása után, a veszélyes vírusok listájának élére került. Mivel rekord gyorsasággal terjedt beleértve az emailt, az áldozat számítógépe feletti teljes körű uralmat, hamar túlterheléses támadás született belőle.

Érdekes különbség, a társaival ellentétben, hogy  a nimda volt az első olyan féreg, amely ugyanannyi jogot adott a fertőzött számítógép gazdájának, mint magának  a hacker-nek. Kvázi szinte lehetetlen volt eldönti az adott számítógépről, hogy fertőzött-e.

image311754x.jpg5. Saphire/SQL Slammer

2003 – januárjában egy olyan vírus került ki az Internetre, amely közel 1 billió dolláros kárt okozott. A Sapphire, vagy más néven SQL Slammer használhatatlanná tette az Amerikai Központi Bank ATM rendszerét, egész Seattle segélyhívó rendszerét megbénította és számtalan repülő járatot is törölni kellett. Gyakorlatilag a repterek összes elektronikus jegyfoglaló rendszerébe bekerült.

Mivel a féreg alapvetően az internetes szervereket támadta meg, elképesztő pusztítást végzett.

3_-sql-slammer.png4. Mydoom

A Mydoom nevű féreg- vírus hasonlóan a társaihoz, az áldozat operációs rendszerén lévő biztonsági rést kihasználva, bejutott a hátsó ajtón. 2014 február elsején került ki az internetre. Alapvetően két funkciója volt. Az egyik a már ismert zombi gép hálózatról létrehozott túlterheléses támadás. A másik pedig, hogy február 14-én leállítsa a terjedését, és megvesse a lábát az eddigi fertőzött rendszerekben.

Természetesen emailen keresztül replikálta magát, de képes volt egy adott email címet bemásolni a kereső mechanizmusba. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a keresőmotorok ( többet között maga a Google is ) komoly kárt szenvedtek, mert a vírus pillanatok alatt túlterhelte a magát a kereső engine-t is.

computervirus3-4.jpg3. Sasser és Netsky

Néha a vírusok vagy az ezekből adódó túlterheléses támadások megalkotói el tudnak bújni. Bizonyos esetekben, viszont visszakövethető egy adott program eredete. Egy 17 éves német hacker, Sven Jaschan két végzetes programot eresztett rá az internetre.

Az egyik a Sasser nevű féreg a Windows operációs rendszereken lévő biztonsági réseket használta. Mindazonáltal, ahelyett, hogy zombi hálózatot hozott volna létre a DDOS támadáshoz, további lehetőségeket keresett, hogy még több számítógépre hatolhasson be.

A Netsky szintén email csatolmányokon keresztül terjedt és amint megfertőzte az áldozat számítógépét, túlterheléses támadásra kényszerítette azt.

Érdekes tény, hogy Jaschan egy évet nem ült börtönben, köszönhetően annak, hogy kiskorú volt.

sasser.jpg2. Leap-A Oompa A

Az esetek nagy részében megfigyelhettünk, hogy az Apple operációs rendszereket ( OS ) nem érte annyi támadás, mint a konkurenciát. Ez főleg az Apple zárt software és hardware rendszerének köszönhető.

2006-ban, azonban a Machintosh-t sem kerülte el a baj. Az Oompa A nevezetű vírus az ichat alkalmazáson keresztül jutott be a rendszerbe. Amint bejutott a számítógépre, további

áldozatok után kutatott az ichat nevű alkalmazás partner listájában és egy ártalmatlan .jpg fájlként terjedt tovább, csatolmányként.

A Leap- A nem tett komolyabb károkat az áldozat számítógépén, de megmutatta, hogy a Mac gépek is áldozatul eshetnek.

mac-flashback.jpg1.Storm Worm

A 2006-ban azonosított vírus sok más nevet is kapott. A köztudatban, mindenesetre a Storm Worm név maradt meg, mivel az email csatolmányban egy „230 halott az európai viharban” álhírrel próbált terjedni. A Storm warm egy trójai program. Ez azt jelenti, hogy más programnak álcázva magát próbál bejutni a rendszerbe és zombi gépet csinálni belőle. Sokan ezt a vírust tartják a legkártékonyabbnak a világon. Hivatalos források szerint, több mint 200 millió email hordozta még 2007-ben is  a fertőzést. 38 billió dolláros kárt okozott.

stormworm.jpg

Láthatjuk, hogy hétköznapi felhasználóként is veszélyeztetve vagyunk, ezért érdemes mindig naprakészen tartani és használni a vírusírtót.

Weboldal tulajdonosként is van lehetőségünk rá, hogy folyamatosan figyeljük az oldalunkat, hogy időben észrevegyük a bajt.

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

 

26 komment

Wordpress - Minden a két lépcsős azonosításról

2016. október 19. 07:49 - Chasetherabbit

Wordpress - Minden a két lépcsős azonosításról

duoscreen_740.png

Amennyiben aktiváljuk a két lépcsős azonosítást a Wordpress weboldalunkhoz, szignifikánsan meg tudjuk növelni a védelem hatékonyságát. Ebben a cikkben meg fogjuk mutatni nektek, hogyan tudjátok feltelepíteni és használni a Clef-et, amely feltehetően a legegyszerűbb módja a két faktoros autentikáció létrehozásának. Ez technikai szempontból annyit jelent, hogy a megszokott jelszó/felhasználónév mellett egy mobil alkalmazás segítségével tudtok hozzáférni a weboldalatokhoz. Lássuk, hogyan is kezdjük hozzá:

Clef telepítése és aktiválása

A Clef egy védelmi plugin a Wordpress oldaladhoz, ezáltal pontosan úgy kell instalállnunk, mint bármelyik másik programot. A „bővítmények” menüpontból haladj tovább az „új hozzáadására”, majd a keresőben egyszerűen kezd el beírni a plugin nevét. Ezt követően már nem kell mást tenned, mint aktiválnod a plugint.

Természetesen a Clef aktiválása is a Wordpresss oldalad Backend részéről lehetséges. Lépj be az admin felületre és keresd meg a már feltelepített „Clef” menüpontját!

clef11.jpg

Amikor rákattintasz, a Clef landing page-t fogod látni. Itt  egyszerűen csak válaszd ki a „Get Started” gombot a továbblépéshez. Meg fogja kérdezni a program, hogy a működéshez szükséges mobil applikációt feltelepítetted-e. Alapvetően a Clef használatához két további teendőre lesz szükséged. Az email címedre és egy négy jegyű pinkód-ra.

clef3.jpg

Amint az applikációt sikeresen feltelepítetted a telefonodra, meg fogja kérdezni a rendszer, hogy szeretnéd-e szinkronizálni a Wordpress weolbdaladdal. A jóváhagyás gombra koppintás után csak fel kell venned a képernyőn megjelenő „hullámokat”. Néhány másodpercen belül már kész is.

Ezt követően már csak meg kell nyomnod a „complete setup” gombot.

screen-shot-2015-02-19-at-11-59-28-am.png

Ezek után, már könnyedén tudod kezelni az okostelefonoddal a be és ki jelentkezést a Clef applikációján keresztül.

Hogyan kapcsoljuk ki az átlagos jelszó védelmet.

Alapvetően a Clef nem fogja kikapcsolni az általános Wordpress autentikációs folyamatot. Ez technikailag annyit jelent, ha valaki tudja a jelszavadat, ugyancsak be tud lépni az admin felületedre. Amennyiben biztosra szeretnél menni, kényszerítheted a belépő felhasználókat a Clef használatára, megelőzvén a későbbi problémákat.

shutterstock_260700536-1.jpg

Természetesen van köztes megoldás is, amennyiben azt szeretnéd, hogy az átlagos felhasználók a Clef nélküli autentikációt használják, míg az admin felületre ( Wordpress backend ) belépő szerkesztők kényszerítve legyenek a Clef féle biztonságos bejelentkezés használatára.

Amennyiben elvesztenéd vagy ellopnák a telefonodat az alábbi útmutató segítségével könnyedén lehetőséged lesz hozzáférni a weboldaladhoz!

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

Szólj hozzá!

Mitől lesz villámgyors a weboldalam?

2016. október 17. 08:03 - Chasetherabbit

Miért lassú a Wordpress és hogyan tehetem gyorsabbá?

 

Ebben a cikkünkben, olyan alapvető Wordpress optimalizálási trükköket osztunk meg veletek, amelyekkel néhány óra alatt óriási eredményeket tudtok elérni. A Wordpress mint tudjuk, egy nyílt forráskódú rendszer, ennek természetesen vannak a pozitívumai és hátrányai egyaránt. Azzal, hogy létrehoztad az első Wordpress oldaladat még nem végeztél. Nagyon fontos, hogy megfelelően optimalizált is legyen, hiszen lehet egy oldal szép, de ha lassú az legalább annyira rossz felhasználói élményt okoz a látogatóidnak, mint egy elavult design, vagy egy nem reszponzív online megjelenés. Leírásunk során, segítségünkre hívjuk a legnépszerűbb analizáló platformot a GT Metrics-et, hogy bemutassuk, hogy tehetitek gyorsabbá a weboldalatokat.

padlock-166882_1920.jpg

 1. Válassz megfelelő hosting szolgáltatót!

Sokan elintézik a tárhely kérdését annyival, hogy megrendelik az első szolgáltatónál, amit az interneten találnak és a lehető legolcsóbbat választják. Ennek egyszerű az oka. A legtöbben nincsenek tisztában vele, hogy mekkora ráhatással lehet egy gyenge háttérszerver a weboldalukra. Manapság már kifejezetten ajánlott SSD tárhelyeket használni, hiszen egy megfelelően optimalizált oldallal ötvözve elképesztő sebesség növekedést érhetünk el. Íme néhány tárhely szolgáltató, akiket érdemes megemlíteni:

Godaddy

Hostgator

Webonic

Websas

Minden esetben nagyon segítőkész support részleggel fogtok találkozni, akik személyre szabott ajánlatot nyújtanak nektek.

1.jpg2. Óvakodjunk a túl sok Plugin használatától!

Nos, amikor elkezdjük szerkeszteni a weboldalunkat, észre fogjuk venni, hogy szinte minden ötletre, amelyet funkció vagy design alapon kitaláljuk, lesz plugin megoldás. Tudjuk, hogy egy nyílt forráskódú keretrendszerről beszélhetünk, amihez gyakorlatilag bárki írhat olyan plusz programot, amely ellát egy adott funkciót. Tulajdonképpen ez a plugin. Na de, miért is kell óvakodnunk tőle? A válasz egyszerű. Képzeljétek el, hogy 100 különböző ember ír egy weboldalhoz 100 különböző programot. Ezeknek a programoknak eltérő a struktúrája és mindegyik egy külön funkcióval bővíti a weboldalunkat. Minél több funkció, annál nagyobb terhelést jelent a weblapnak. Mit tehetünk? Gondosan válogassuk ki azokat, a plugineket, amelyeket használni akarunk és törekedjünk rá, hogy az elképzeléseinket ( vagy azok túlnyomó részét ) pluginek nélkül valósítsuk meg. Hosszabb munka, de higgyétek el, hogy megéri az áldozatot.

2.jpg3.A képek optimalizálása

Ennél a pontnál szoktak a legtöbben hibát elkövetni. A képfeltöltésnél. Nem is csoda, hiszen észre sem vesszük a hibát és általában utána szoktunk csodálkozni rajta, miért tölti be a képeket ennyire lassan a weboldalunk. Különösen a nagyobb terjedelmű blogoknál szokott kellemetlenségeket okozni. Kezdjük az elején. Szerkeszted a weboldaladat. Ma már rengeteg jó minőségű ingyenes képet tudunk letölteni az internetről. Egyszerűen csak behelyezzük a full HD képet egy szöveg mellé majd jól láthatóan egy kisebb verziója jelenik meg a weboldalunkon. Na oké, de rendben is vagyunk így? Mi történik ilyenkor? Nos, a képet behelyezzük a szöveg mellé, a Wordpress pedig automatikusan összenyomja azt, a megfelelő méretre. Viszont alapvetően nem csökken a feltöltött kép mérete! Képzeld el ha 100 látogatód érkezik egyszerre az oldaladra és 20 képet nyom össze automatikusan a Wordpress, minden egyes látogató oldalletöltésénél! Gyakorlatilag feleslegesen dolgozik a weboldalad és emészt fel erőforrást, ahelyett, hogy egyszerűen betöltené a megfelelően levágott képet, fotót.       

Mit tehetünk? Nem minden esetben tudjuk, hogy pontosan mekkora képre van szükségünk. Mi azt javasoljuk nektek, hogy használjátok a GT metrix weboldalát, mert képekre lebontva megmutatja, hol kell optimalizálni őket, sőt a jól levágott képet is le tudjátok tölteni, anélkül, hogy méreteznetek kellene.

Az „Optimize images” menüpontban fogjátok ezeket a képeket megtalálni.

3.jpg4.Használjuk a Cache funkciót!

A Cache tulajdonképpen azt jelenti, hogy az aktuális látogató böngészőjébe lementi az adott oldal képét, így legközelebb sokkal gyorsabban töltődik be. Ennek megoldása programozással is elérhető, de jelen cikkünkben olyan lehetőségeket kínálunk, amelyekkel bármely hétköznapi ember gyorsabbá teheti a weboldalát. Használjátok és telepítsétek ezt a plugint: https://hu.wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

Következő cikkünkben egy részletesebb leírásban fogjuk szemléltetni a W3 pontos konfigurációját. Addig is használjátok a „default” beállítást.

4.jpg5.CDN használata

Mi is a CDN? A Content Delivery Network ,más szóval tartalom szállítási hálózat, úgynevezett „screenshotokat” , fényképeket készít weboldalad statikus elemeiről és elhelyezi őket egy felhőben, amely egy egész világra kiterjedő szerver hálózat erőforrásait használja.

 

Ennek a technológiának a segítségével mindig az éppen aktuális weboldal látogatóhoz, legközelebbi szerverről tölti be az oldalad képeit. Teljesen logikus, hogy ha egy Németországból érkező látogató tekinti meg a weboldaladat, nem mindegy, hogy egy német szerverről, vagy egy magyarországi erőforrásról tölti be az oldal elemeit. Természetesen néhány másodperc késés is végzetes lehet és látogatókat tudsz elveszteni, amennyiben nem töltődik be megfelelő sebességgel az oldalad. Pontosan ezért lesz nagy előny számodra ennek a technológiának a használata.

5.jpg6.Optimalizáljuk az adatbázist

 A Wordpress adatbázisa általában elég kaotikus, alapértelmezetten. Ennek leginkább az az oka, hogy alapvetően blogmotornak készült és minden egyes olyan információt lement, amelynek a megtartására egyáltalán nincs szükségünk. Ezzel még alapvetően nem is lenne baj, ha nem tenné meg ezt teljesen rendezetlenül. Egy nem megfelelően rendszerezett adatbázis struktúra pedig meghatványozza a munkamenetek mennyiségét, amely természetesen ismét csak lelassítja a weboldalunkat. A koncepció halálosan egyszerű. Képzeld el, hogy keresed a kedvenc könyvedet egy könyvtárban, ahol semmilyen rendszer vagy kategória nincs, egyszerűen csak fel vannak dobálva a könyvek a polcokra. Mennyivel több időt vesz igénybe így megtalálni, ha mindent át kell nézned, mintha egyszerűen csak megtalálnád az adott kategóriát, az író nevét és máris szűkítenéd a lehetőségeket kb. 90%-al. Az adatbázis pontosan így működik. Javasoljuk a WP-Optimize  plugin használatát, amely megfelelően rendszeri az adataidat.

6.jpg7.Óvatosan a különböző funkciókkal!

Természetes, hogy szeretnénk a saját oldalunkat minél, szebbé, részletgazdagabbá tenni. De nem szabad túlzásokba esnünk sem! Alapvetően az emberek szeretnek görgetni, ez nem kérdés, mindazonáltal nem szükségszerű, hogy mindenhol sliderek, „pörgő ikonok” és effektek legyenek. Nyugodtan használjuk őket, de mindig tartsuk szem előtt, hogy  a jól megírt tartalom és marketing fontosabb, ráadásul nem is okoz terhelést a weboldalunknak. Mi maximum 7 postot ajánlunk egy adott aloldalra, amennyiben nem blogról beszélünk.

 az-internet-es-felhasznalasanak-fejlodese-evrol-evre.jpg

Reméljük sikerült ezzel az összefoglalóval segítenünk nektek. Nagyon sok téves sztereotípia terjeng a Wordpress „lassúságáról”, pontosan azért mert kevesen figyelnek oda, hogy megfelelően optimalizálják azt. Természetesen ezzel még nem zárult le teljesen a kör, hamarosan megjelenik új cikkünk, amely még részletesebben elmerül a témában és egy kis seo-t is belekeverünk a levesbeJ Addig is vigyázzatok magadra és nyugodtan kérdezzetek, ha valami nem világos a cikkel kapcsolatosan!

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

Szólj hozzá!

Mindenképpen olvasd el ezt a cikket, ha szeretnél biztonságos weboldalt birtokolni!

2016. október 14. 07:23 - Chasetherabbit

Hogyan védd meg Wordpress weboldaladat a Brute-Force támadásoktól!

Legújabb cikkünkben arról fogunk részletes bemutatót tartani, hogyan tudod  a Wordpress weboldalad bejelentkezési felületét megvédeni. Sajnos, több szálon is megpróbálhatják támadni ezt a login felületet. Cikkünkben részletezni fogjuk nektek pontosan milyen fenyegetésekről van szó, és hogyan tudtok védekezni ellene!

wordpress-security-tips-780x400.jpg

Mi is a brute force támadás?

Az úgynevezett „Brute force” támadás azt a folyamatot jelenti, amikor egy adott weboldal admin felületéhez próbálnak hozzáférni a kártevők. A támadás során megpróbálják kitalálni a felhasználónevet és jelszót újra és újra, mellyel leterhelik a weboldalt és a mögötte lévő szervert egyaránt. Az ilyen támadások komoly károkat tudnak okozni, ezért érdemes folyamatosan figyelni weboldalunk terheltségi szintjét!

A DDOS, vagyis túlterheléses támadást és a brute force-t sokan össze szokták keverni, hiszen mind a két offenzíva, a weboldalunk leterhelését eredményezi. Viszont a brute force lényege, hogy idővel bejelentkezzen az oldalunk admin felületére és reklámokat helyezzen el az oldalon, vagy megszerezze hírlevél feliratkozóink listáját. Ezzel szemben a DDOS célja, hogy használhatatlanná tegye a weboldalunkat úgy, hogy egy ún. zombi gép hálózat segítségével folyamatosan leterheli azt.

wordpress-security-plugin.jpg

Lássuk, hogyan tudjuk megvédeni a weboldalunk admin felületét!

 

 1. Azonosítsuk a valódi személyeket a bejelentkezéskor/használj captcha-t!

Korábbi cikkünkben már meséltünk ennek a lehetőségnek a fontosságáról a form-ok kapcsán, de a wordpress admin felületünk esetében is hasznos megoldás lehet.

 1. A wp-login.php jelszavas levédése

Ezzel a lehetőséggel egy újabb védelmi vonalat helyezhetünk az admin felületünk elé. Tulajdonképpen egy egyszerű azonosításról van szó, melynek segítségével megnehezítjük a botok számára a bejelentkezést a  weboldalunkra.

recaptcha-shieldsquare.gif

Ahhoz, hogy jelszóval védett wp-login.php fájlt készíts, az alábbi lépéseket kell követned:

 • Generálj egy .htpasswd file-t az alábbi linken!
 • Másold be a kész fájlt pontosan abba a mappába, ahol a .htaccess file található. ( az esetek nagy részében a public_html mappában fogod megtalálni)
 • A következő kódot kell a .htaccess fájlba bemásolnod: ( a „felhasználóneved” részbe írd be azt a nevet, amellyek bejelentkezel a wordpress admin felületre)

 

## Stop Apache from serving .htpasswd files

<Files ~ "^\.ht"> Order allow,deny Deny from all </Files>

 <Files wp-login.php>

AuthUserFile ~/.htpasswd

AuthName "Private access"

AuthType Basic

require user felhasználóneved

</Files>

 

two-factor-authentication.png

3. Ip címek tiltása a weboldalon.

Lehetőséged van rá, adott támadás esetén, hogy csak bizonyos IP címeket engedj be az oldaldra. Nem kérdés, hogy egy leterhelt oldal esetén gyorsan kell cselekedni, hiszen potenciális vásárlókat is veszíthetsz. Ahhoz, hogy csak bizonyos IP címekről fogadj el belépést az alábbi egyszerű lépéseket kell megtenned.

 

 1. Lépj be abba a mappába, ahol a weboldalad van. ( public_html)
 2. Hozz létre egy .htaccess fájlt a /wp-admin/ mappában.
 3. Másold be az alábbi kódot:

 

 

Ezt követően semmi mást nem kell tenned mint a whitelist, vagyis a fehér lista alatti részre beírni azokat az IP címeket, amelyeket engedélyezni szeretnél.

 

 4. Használd a Brute Force Login Protection Plugin-t.

Brute Force Login Protection egy olyan plugin, amely több oldalról is kiváló védelmet nyújt a weboldaladnak. Lássuk mik ezek a szempontok:

 

 • Egy adott IP címről csak bizonyos mennyiségű bejelentkezési próbálkozásra ad lehetőséget.
 • Segítségével képesek vagyunk egy bizonyos IP címről kitiltást végezni
 • Egy sikertelen bejelentkezést követően késlelteti a hibaüzenetet, hogy lassítsa az esetleges brute force támadást
 • Továbbá informálja a felhasználót is arról, hogy pontosan hány próbálkozás maradt még hátra a kitiltás előtt. ( ez akkor lehet érdekes, ha valós személy próbál sikertelenül belépni )

brute-force-login-protection-screenshot.png

Reméljük hasznos tanácsokkal sikerült ellátnunk a wp admin felület védelmét illetően. Természetesen, ha bármi kérdésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal!:)

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

 

Szólj hozzá!

A 10 legsikeresebb blogger

2016. október 13. 07:52 - Chasetherabbit

10 ember, akit a blogja tett dúsgazdaggá!

 

A blog egy tökéletes platform, hogy megoszd a tapasztalataidat, élményeidet. Ráadásul nem csak arra jó, hogy leírd az ötleteidet, hanem arra is, hogy elég szép bevételt szerezz belőle.Természetesen blogok milliói találhatóak meg az interneten, de van közöttünk néhány, amely kiemelkedik társai közül és olyan értéket közvetít, amely egyedülálló vagy megtalálja azt a témát, amely a leginkább keresettebb a weben. Nem meglepő, hogy a megfelelő fiz

etést is megkapják érte. Hogy pontosan mennyit keresnek a legnépszerűbb bloggerek? Lássuk a 10-es listát!

blog.jpg

1.Richard MacManus

Richard a Readwrite szerkesztője és ügyvezetője egy személyben. 2003-ban kezdett blogírással foglalkozni. A readwrite kifejezetten IT témákra és technológiára van kiélezve. Jelenleg havi 60.000 dollárt, azaz közel 17 millió forintot keres vele.

readwrite.jpeg2.Vitaly Friedman

Vitaly Friedman a Smashing Magazine nevű bloggal robbant be a köztudatba, ahol designerek és programozók számára kínál, hasznos információkat és tanácsokat, hogy megkönnyítse a munkájukat. Nos, a látogatottságból származó aktív jövedelme havi 150.000 dollár, tehát valószínűleg érdekes információkat közvetít és megtalálta a megfelelő célközönséget.

smashing-mag-logo.jpg3.Gina Trapani

A Lifehacker nevű blog számos érdekes megoldást kínál hétköznapi emberek számára, hogy jobbá tegye az életüket. Többek között hasznos programok letöltését is lehetővé teszi. Több mint 0,3 millió napi látogatottsággal, ez a blog  sem marad le népszerű társai után. Gina havi 180.000 dollárt keres az online platformjával.

lifehacker--0031--workforyourself--large_thumb.jpg4.Matt Marshall

Matt egy teljesen új meglátásba helyezi az online élménybeszámolókat. A Venturebeat nevű blogján szintén számos érdekes információt, hírt közöl a közönséggel. A blog témája, az online utazás és élménygyűjtés, minden formában. Nagyon sok érdekességet olvashatunk.Bizonyára jól is tálalja ezeket az információkat, mivel több mint százezer dollárt keresel a blogjával, amit a mai napig ő maga szerkeszt.

letoltes.jpg5.Jake Dobkin

Jack a Gothamist nevű blogját 2003-ban indította. A blog főleg a New York City-vel kapcsolatos eseményekről, hírekről szól. Havonta 3,6 milliós oldal megtekintéssel és 110.000 dolláros jövedelemmel büszkélkedhet.

gothamist.jpg6.Collis Taeed

Collis, a Tutsplus  nevű blogot szerkeszti és birtokolja. Alapvetően design és IT témákban ad tanácsokat, leírásokat. Mióta lényegesen populárisabbá tette a leírásait, havi 100.000 dollárt hoz neki a blog.

illustrator-tutsplus-review-feature_1290x688_ms1.jpg7.Timothy Sykes

Timothy a Timothysykes nevű blogot vezeti. Egy különösen érdekes személyiséget ismerhetünk meg benne. Bizonyára mindannyian ismerjük azokat a reklámokat az interneten, amelyek milliomost akarnak belőlünk csinálni „néhány egyszerű trükk betartásával”. Nos a Timothysykes blogja is kifejezetten erre van kiélezve, noha itt valóban elért eredmények vannak a háttérben. Timothy célja, hogy minél több emberből milliomost csináljon az ismereteinek és trükkjeinek megosztásával. Alapvetően ez a blog célja és havi 180.000 dollárt keres, csak a blog látogatottsággal.

timothy-sykes.png8.Mario Lavandeira

Mario készítette el a Perezhilton blogot. A platform kifejezetten a szaftos celeb hírekre van kihegyezve, így gondolhatjuk, hogy nem kevés látogatója van. Leginkább az tette ismertté, hogy számos interjút és a talkshow-t is beépített a blogjába ezáltal drasztikusan megnövelte annak nézettségét. Havi 200.000 dollárt azaz több mint 55 millió forintot keres vele!

perez-hilton-showers-son.jpg9.Pete CashMore

Pete a Mashable blog szerkesztője és óriási hatást gyakorolt a blogvilágra. A Marsahble egy Technológiai fókuszú platfrom, amely főleg a social media, hírek és technikai újdonságot terén mozog. 600.000 dollárt keres a blogjával havonta!

mashable.jpg10.Michael Arrington

Michael 2005-ben alapította a Techcrunch-ot. A legfőbb tartalmi irány a szilikon völgyi startupokra fókuszálódik. Több mint 26 milliós havi látogatottságával és a közel egy millió dolláros havi keresetével, messze a legnépszerűbb blogok listájának élére kerültJ

 meetups-boston2015.jpg

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

 

17 komment

Mi az a Google Adsense és hogyan tudok pénzt keresni vele?

2016. október 12. 07:29 - Chasetherabbit

Íme egy újabb mód az online pénzkeresésre!

Mindegy, hogy 5 perce vagy 5 éve írsz blogot, általában felmerül a kérdés, hogy kereshetnél pénzt is vele. Legújabb cikkünkben megismerkedhettek a Google AdSense használatával és bemutatjuk, hogyan tudtok mellékjövedelmet szerezni a segítségével. Meg fogunk osztani veletek hasznos információkat a használattal kapcsolatosan is.

 google-adsense-logo-1920.jpg

Mi a Google AdSense?

AdSense egy program, amely lehetővé teszi a blog és weboldal tulajdonosoknak, hogy pénzt keressenek a keresőóriás hirdetéseivel. Alapvetően egy elenyésző százalékot kapsz egy adott hirdetés után ( nagy részét elteszi magának a Google ), de egy jól látogatott oldalnál már mindenképpen érdemes elgondolkozni rajta.

A Google AdSense az egyik legismertebb formája annak, hogyan hirdessünk a jól látogatott online felületünkön és keressünk pénzt, a látogatottság mértékétől függően. Mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy az AdSense nem egy tipikus légy-gazdag-gyorsan megoldás, de hosszútávon és kellő kitartással, érdekes tartalommal jól lehet keresni vele.

google-adsense-approved.jpg

Alapvetően két módja van a pénzkeresésnek az  AdSense használatával:

 

 • Impresszió általi kifizetések – Postok, oldalak, tartalom látogatás után fizet.
 • Klikkek után – Tehát hányan kattintanak az adott hirdetésre. ( ne próbálj meg saját magad rákattintani – részletek később )

A lehető legegyszerűbben leírva, kapsz a Google – től egy kódot, amelyet be tudsz illeszteni a weboldadba. Ezt követően ki tudod választani, mekkora hirdetés legyen, hol helyezkedjen el az oldaladon és még azt is ki tudod választani, milyen jellegű hirdetéseket jelenítsen/ne jelenítsen meg.

Amint eléred a 100 dolláros küszöböt, megkapod a kifizetést a hirdetések után. Csekket is küld az AdSense, de van lehetőség rá, hogy direkt banki átutalással kapd meg.

make-money-from-your-website.png

Ki az, aki alkalmas az AdSense használatára?

 • Amennyiben használod a Bloggert egyszerűen csak kattints a „monetize” tabulátorra és már fel is tudod konfigurálni a fiókodat.
 • Wordpress weboldal tulajdonosként az AdSense rendszerében kell regisztrálnod magad. Ezt követően kapsz egy kódot, amelyet el tudsz helyezni a weboldaladon. Természetesen használhatsz plugint is, amely elhelyezi neked a weboldal forráskódjában.
 • Ha ingyenes tárhelyet használsz a weboldaladhoz, nem tudod igénybe venni az AdSense-t, de tudod használni a WordAds-t helyette, amennyiben van saját domain neved.

 

Mennyi pénzt tudok keresni vele?

Ahogy korábban leírtuk, nem fogsz gyorsan meggazdagodni az AdSense-el. Hosszú idő amíg eljutsz arra a szintre, hogy összeszedd a 100 dolláros kifizetési limitet. Természetesen ez weboldal és forgalom függő. Ha van egy rendszeresen látogatott blogod, érdemes aktiválni.

Változó, hogy hirdetésenként mennyit pénzt fizet a Google.  Függ az aktuális kulcsszótól, amire rákeres az illető,  függ azok százalékos arányától, akik rákattintanak az adott hirdetésre, stb. Tehát láthatjátok, hogy eléggé szofisztikált rendszerről beszélünk, amely több szempontot is figyelembe vesz.

Nagyon sok olyan tapasztalatról hallunk, hogy hónapokig alig kerestek néhány dollárt az AdSense-el. Ez teljesen normális, különösen, ha új weboldalról beszélünk. Ez egy folyamat és ha nincs meg a kellő türelmünk hozzá, akkor valószínűleg nem is nekünk való ez a szolgáltatás.

iphone-624709_1920.jpg

Hogyan kereshetek többet?

Alapvetően a legjobb megoldás arra, hogy több pénzt termeljen nekünk az AdSense, a keresőoptimalizálás. Az organikus forgalom 99%-a a keresőkön keresztül érkezik meg a weboldalunkra. Továbbá a megfelelő optimalizálás, egyre relevánsabb hirdetéseket eredményez. Ez pedig szintén előnyös, hiszen gondoljunk csak bele, ha valaki épp arra találja meg a választ egy adott hirdetésben, amelyet valójában keres, klikkelni fog.

Tiltólista

forbidden-questions.jpg

 • Soha, de soha ne kattints a saját hirdetéseidre!

Ha még nem lennél tisztában vele, a Google gyakorlatilag mindenről tud. Természetesen azt is meg tudják neked mondani, mikor kattintottál a saját hirdetésedre. Tény, hogy csábító dolog 50-szer ráklikkelni, de minden, amit ezzel elérsz mindössze az, hogy ki fognak záni az AdSense-ből!

 • Soha ne bátorítsd a családtagokat és a barátaidat a kattintásra.

Ugyancsak, a fentebb leírtak. Megteheted és bannolni fognak és még véletlenül se forduljon meg a fejedben, hogy a Google nem jön rá! Nem tudni, pontosan hogyan, de rá fog jönni. Láttunk erre példát. Tehát óvakodjunk tőle!

 • Mindig figyeld a kattintásaidat!

Ha általában két kattintást kapsz havonta és hirtelen egyik nap érkezik 100, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami nincsen rendben. Talán valaki úgy próbál bosszút állni rajtad, hogy minden hirdetésedet többször végig kattintgatja és ennek szintén bannolás lesz az eredménye, függetlenül attól, hogy nem tettél semmit. Amennyiben ilyet észlelsz, azonnal jelezd a Google-nek.

 • Soha ne úgy tekints az AdSense-re mint az elsődleges bevételi forrásodra!

Még ha tökéletesen keresőoptimalizált az oldalad és több mint ezer dollárt kerestél vele egy adott hónapban, bármikor történhet változás, ezért mindenképpen keress egyéb pénzkeresési stratégiákat. Mindig úgy tekints erre a lehetőségre, mint mellék jövedelem, ebben az esetben nem érhet csalódás.

 • Ne használj több mint három hirdetési „boxot” a weboldaladaon.

A Google összesen három hirdetési felületet engedélyez. Ebből következően, ha van egy a fejlécben, egy a „sidebar”-ban és egy a láblécben, akkor pontosan annyi felületed van, amennyi még engedélyezett. Nem is érdemes hirdetésekkel telerakni az oldaladat mert rontani fogja a felhasználói élményt.

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Ízelítő korábbi bejegyzéseinkből:

7 IOS applikáció, amely gazdaggá tette feltalálóját.

Mi fán terem a kulcsszó?

A tökéletes főoldal titka

8 kiváló tipp, amivel felturbózhatod a weboldaladat!

Seo és minden, ami mögötte van...

Miért kell egy vagyont fizetnem a weboldalamért?

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása